​Recull firmes per aturar l'embargament de les pensions dels seus pares

Un egarenc inicia una campanya a les xarxes per demanar al BBVA que no faci pagar als seus familiars el deute que té amb l'entitat per culpa de la hipoteca | Fins al moment ja ha obtingut més de 4.000 signatures

Lluïsa Tarrida
14 d'agost del 2015
Actualitzat el 15 d'agost a les 8:37h
Els pares de Rodríguez van fer d'avaladors en la compra del pis
Els pares de Rodríguez van fer d'avaladors en la compra del pis | Foto: E.R.

Esteve Rodríguez ha endegat una campanya a Change.org en la qual demana al banc BBVA que retiri l'embargament de les pensions dels seus pares. L'egarenc s'ha proposat el repte de reunir 5.000 signatures de suport, i de moment ja n'ha aconseguit més de 4.100. Afirma que "jo i la meva dona ja estarem tota la vida pagant aquest deute, però els meus pares no es mereixen això després de tota una vida treballant. Per això apel·lo a la consciència del BBVA perquè deixen que el que els queda de vida sigui digne".

Rodríguez explica que fa quatre anys que la seva ex dona, ell i els seus dos fills menors d'edat van ser desnonats de l'habitatge que havien comprat i del qual pagaven una hipoteca al BBVA. La compra va ser el 2007, quan el matrimoni treballava. Com a avaladors van posar els parells d'ell. Tres anys després, Rodríguez va perdre la feina, la seva exdona va patir una rebaixa substancial del salari i no podien fer front a la quota. Fruit d'això va començar el procés d'execució hipotecària i pel camí la parella es va acabar divorciant. Rodríguez va acabar als Serveis Socials de Terrassa, sense pis ni feina. Actualment, afirma que cobra la renda mínima d'inserció, 459 euros al mes, sense cap més recurs.

L'egarenc lamenta que el BBVA ha acabat embargant la pensió dels pares, els quals paguen un lloguer del seu habitatge a més de fer-se càrrec "de totes les despeses relacionades amb els meus fills". Rodríguez afirma que "si no ho paren, ells i jo acabarem al carrer".