EUiA qualifica d'error l'adhesió a l'AMI de Terrassa i vol una consulta popular

L'agrupació municipal considera que els vots favorables dels set regidors socialistes estaven "condicionats" per l'imminent acord de govern entre PSC i CiU

La Torre
15 d'agost del 2015
Actualitzat a les 11:23h
En el passat ple municipal de juliol es va aprovar una moció d'adhesió de Terrassa a l'Associació de Municipis per la Independència, convertint-se en la ciutat més important i gran de les que són membres. Es va aprovar gràcies als 8 vots d'ERC, CiU i CUP, més 7 vots de regidors del PSC (dels 9 en total que tenen).

Des d'EUiA consideren que "aquesta adhesió tal i com s'ha fet és un error. Els set vots socialistes vénen condicionats pel pacte de govern PSC-CiU" i afegeixen que "una decisió que afecta els sentiments i identitats de la ciutadania no es pot aprovar d'esquenes a la mateixa i sense consultar-la".

Des l'agrupació municipal defensen que la "millor manera de decidir sobre l'adhesió o no a l'AMI és amb una consulta popular on cada ciutadà hi pugui dir la seva, ja que el Ple municipal no hauria de substituir la voluntat popular". Així mateix, demanen "transparència i informació sobre el cost econòmic, i quins són els possibles beneficis per la ciutat" després d'aquesta adhesió de Terrassa a l'associació independentista.

Candidatura guanyadora a Terrassa

La formació d'esquerres afirma que "defensen el dret a l'autodeterminació de Catalunya" i que "el poble català ha de poder decidir-ho tot amb plenes garanties democràtiques. Volem decidir quin model de país i quines relacions ha de tenir Catalunya amb l'estat espanyol i amb Europa, però també sobre els nostres drets, sobre quina sanitat i educació volem, sobre el TTIP, sobre el deute il·legítim, sobre les privatitzacions, sobre les relacions laborals, etc"... 

En aquest sentit, diuen que aposten per "la unitat popular per aconseguir una ruptura democràtica amb el Règim monàrquic, bipartidista, corrupte i neoliberal sorgit el 1978 i per l'inici d'un nou procés constituent republicà, on Catalunya en referèndum i amb plenes garanties decideixi el seu futur polític". EUiA subratll que les eleccions del 27 de setembre agafen un "caràcter constituent i una importància molt rellevant ja que poden significar un canvi i un inici constituent cap a un nou model de país; una Catalunya lliure: d'atur, de corrupció, de privatitzacions, de retallades, de desigualtats i lliure per decidir el seu futur". 

Finalment, Esquerra Unida defensa la candidatura Catalunya Sí que es Pot, perquè creuen que és qui "millor representa la Catalunya popular i treballadora i la que millor defensa la Democràcia econòmica i participativa, la Sobirania popular i els Drets socials i humans". EUiA està convençuda que Catalunya Sí que es Pot serà la candidatura guanyadora i la més votada a Terrassa aquest 27-S.