Jaume Cabré serà candidat a la llista de Junts pel Sí a Barcelona

L'escriptor egarenc, autor de "Jo confesso", s'incorpora a la candidatura sobiranista

ACN
12 d'agost del 2015
Actualitzat a les 19:19h
Encara no ha transcendit en quina posició anirà Cabré
Encara no ha transcendit en quina posició anirà Cabré | Foto: E.P.
La candidatura Junts pel Sí continua desgranant alguns dels noms més mediàtics que integraran les seves llistes. Segons s'ha fet públic aquest dimecres a través d'un comunicat, l'escriptor egarenc Jaume Cabré -autor del supervendes 'Jo Confesso'-, el filòsof Xavier Rubert de Ventós i l'actriu Sílvia Bel seran candidats per Barcelona, tot i que encara no ha transcendit en quines posicions.

Aquests tres noms se sumen als del periodista Miquel Calçada, la comunicadora Empar Moliner, el productor Josep Maria Mainat i l'atleta Núria Picas, que han confirmat al llarg d'aquesta setmana el seu compromís amb la candidatura independentista avalada per CDC, ERC, l'ANC i Òmnium, que també comptarà amb membres de MES.

L'escriptor Jaume Cabré (Barcelona, 1947) és un dels autors més reconeguts de la literatura catalana. L'any 2014 va rebre la Creu de Sant Jordi, i compta també, entre molts altres, amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i el Premi Jaume Fuster dels Escriptors Catalans. Des de fa molts anys que resideix a Terrassa, lloc on ha ambientat alguna de les seves conegudes novel·les. Cabré té fins i tot un Capgròs dedicat.

Xavier Rubert de Ventós (Barcelona, 1939) és catedràtic d'Estètica a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona i ha impartit classes a les universitats de Berkeley, Harvard i Nova York. En l'àmbit polític, ha estat membre del Congrés dels Diputats i del Parlament Europeu.

Silvia Bel (Barcelona, 1970) té una llarga trajectòria com a actriu que inclou teatre, televisió i cinema, faceta que compagina amb col·laboracions culturals als mitjans de comunicació.