Les piscines naturals més espectaculars del món

Repassem alguns d'aquests indrets naturals considerats joies de la naturalessa

Piscina natural Tat Kuang Si
Piscina natural Tat Kuang Si
Redacció
15 d'agost del 2015
Actualitzat a les 12:45h
Parc Nacional KRKA

Situat a Croàcia, aquest riu neix a causa de set meravelloses cascades en la proximitat de la ciutat de Knin, i en dues terceres parts del seu curs transcorre a través dels canons. És especialment ric en la flora i fauna endèmiques, dóna recer a unes 222 espècies d'aus. La particularitat d'aquest paisatge són els molins a les ribes del riu i damunt de les cascades, restes de les fortaleses de defensa damunt del canó, la desembocadura pintoresca del riu Čikola damunt de Skradinski buk.
 

Parque Nacional de Krka

Semuc Champey

Semuc Champey (vol dir on el riu s'amaga a la muntanya), és un enclavament natural localitzat proper al municipi guatemalenc de Lanquín, al departament d'Alta Verapaz, Guatemala. Enmig d'un espès bosc tropical es troba un pont natural de pedra calcària d'uns 300 metres de llarg pel qual flueix el riu Cahabón i el color verd/lila canvia al llarg de l'any variant amb el clima, el sol i altres factors naturals.

Piscina natural de Semuc Champey


Llac Kayangan
 

Aquest llac fascinant, que es troba en l'illa paradisíaca de Corón, és considerat el més net d'Àsia. Les seves aigües són molt translúcides i és possible veure les pedres que es troben en el fons del llac a gairebé 10 metres de profunditat. Està envoltat d'una geografia, l'Illa de Corón pertany al Grup de les Illes Calamian, que està situada al nord de la província de Palawan, a Filipines. Posseeix una densa vegetació i una gran diversitat de fauna terrestre i marina.
 

Piscina al llac Kanyan
 

Pamukkale

Al sud-oest de Turquia, concretament a la vall del riu Menderes, a la província de Denizli, on es gaudeix d'un clima temperat la major part de l'any, es troba Pamukkale ("castell de cotó" en turc), una zona natural amb interès turístic. Els moviments tectònics que van provocar una depressió de la falla de la conca del riu Menderes no només van provocar terratrèmols freqüents sinó que també van ocasionar l'aparició de nombroses fonts d'aigües termals. Van ser aquestes aigües, amb el seu alt contingut en minerals les que van crear Pamukkale.
 

Piscina natural Pamukkale
 
Cenote Ik-Kil

Está situat a tan sol 3 quilòmetres de la zona arqueològica de Chichén Itza, a 35 minuts de la ciutat de Valladolid. Aquest meravellós parc està envoltat de plantes exòtiques i arbres, el qual és l'hàbitat ideal per a diferents aus silvestres. La seva superfície es troba envoltada de molta vegetació, s'ha de baixar per unes escales de pedra on s'observa el voltant.

 

Piscina natural Cenote Ik-Kil
 


Platja de Sarakiniko

La Platja Sarakiniko és una platja en Illa de Melos al país europeu de Grècia. Està situada en la costa nord de l'illa. La població local sovint es refereixen al paisatge característic de Sarakiniko com a Lunar a causa de la seva particular aparença. La platja té aquestes característiques inusuals com a conseqüència de roques volcàniques formades pel vent i les ones. Sarakiniko és un dels paisatges més fotografiats del mar Egeu.
 

Piscina natural Sarakiniko
 

Les fonts de Algar

Les Fonts de Algar, una zona protegida enclavada a la comarca de la “Marina Baja” (Alacant) que anuncia l'arribada imminent del Mediterrani amb les seves cascades fluvials cap al mar des d'aquest municipi. Les fonts batejades pels àrabs que van ocupar la zona durant l'Edat Mitjana (Algar equival a “cova”), autèntics enginyers d'obres hidràuliques i les seves possibilitats, però també homes que s'apassionaven amb l'espectacle de la Naturalesa i ho gaudien.

 

Piscina natural Fuentes de Algar


Lagoa do Paraíso

El Lagoa Do Paraíso està situat a Jericoacoara Ceará, Brasil. És un municipi petit situat en el nord-est de Brasil, en l'estat de Ceará, a 300 km a l'oest de Fortalesa. Compta amb llocs turístics paradisíacs visitats per milers de turistes amants de la natura i l'esport. Els viatgers poden admirar durant tot l'any els seus paradisos naturals, els seus rius, les seves llacunes i platges de gran bellesa.

 

Piscina natural Lagoa do Paraíso


Banys de la Reina

A la platja de Calp, entre la platja de l'Arenal i el Penó d'Ifach, se situen els Banys de la Reina. Són un complex de vivers comunicats entre si i amb el mar (del segle IV). Es troben a la meitat del passeig marítim de Calp. És una autèntica gaudida poder banyar-se en aquestes piscines. L'aigua salada entra i surt i aquest corrent és la que la manté cristal·lina; a més el sòl és de sorra que ha anat entrant molt a poc a poc. Calp està plena de platges precioses dins i fora del nucli urbà. El jaciment data de l'època dels romans, així que les piscines es poden aprofitar per conèixer una genialitat més d'aquesta antiga civilització.
 

Piscina natural en els antics banys de la reina


La Laguna Azul

Aquesta meravella s'anomena Laguna Azul. És un lloc notable per la seva tranquil·litat i aïllament, amb una població estable de tan sols quatre persones que treballen per atendre als turistes. La cèlebre “Blue Lagoon” és un lloc imprescindible. És una autèntica postal, un paradís de bancs de sorra blanca i aigües blava turquesa, transparents, on donar-se un bany es converteix en un plaer. Es troba entre la petita illa de Comino i l'illot de Cominotto. Una de les activitats preferides dels turistes és fer submarinisme, per la rica vida submarina de l'illa, i per la transparència i la calidesa de les seves aigües. Està prohibit pescar.

Piscina natural Laguna Azul

Cascades de Ouzoud

Les cascades de Ouzoud estan situades a la part central del Marroc, considerades les més altes i belles del país. Localitzades al petit poble de Tanaghmeilt, en el Mig Atles, a la província de Azilal a uns 150 km de Marrakech, són una important atracció turística. Neixen del riu Ouzoud i tenen una altura aproximada d'uns 110 m.

Piscina natural Cascada de Ouzoud


Cataractes de Havasupai

Les Cataractes de Havasupai estan situades al Gran Canó, a l'estat d'Arizona, als Estats Units. Està situat a mitja milla de Supai. Havasu és sens dubte la cascada més famosa i visitada de la regió. Les cataractes consisteixen en un conducte principal que cau sobre un penya-segat vertical de 37 m. A causa de l'alt contingut de minerals de l'aigua és imprescindible.


Piscina natural a les cascades de Havasupai


Cenote Samula

El “Cenote Samula” se situa prop de la ciutat de Valladolid de Yucatàn, a tan sol un quilòmetre de la localitat de Dzitnup. És una caverna subterrània que destaca per la seva bellesa natural i l'espai del lloc. La gent que s'encarrega de la cura d'aquest lloc s'han encarregat de netejar i de formar diferents camins que no solament condueixen a l'entrada del “cenote” sinó també a llocs d'artesanals, en el transcurs de la caminada pots apreciar els seus voltants, i omplir-te d'un ambient de pau i de tranquil·litat.

Piscina natural Cenote de Samula


Cataractes Victoria

Les cascades Victòria, situades en la frontera de Zàmbia i Zimbàbue, constitueixen un salt d'aigua del riu Zambezi. Estan situades en el districte de Livingstone, a la Província del Sud, de Zàmbia. Sobre les cataractes es troba el pont de les Cataractes Victòria, un antic arc d'acer acabat en 1905.Les cascades tenen una amplària aproximada d'1,7 km i 108 m d'alt. Es consideren un espectacle extraordinari a causa de l'estret i rar abisme en què l'aigua cau. David Livingstone, el missioner i explorador escocès, va visitar la cascada en 1855 i les va batejar amb el nom de la reina Victòria, encara que són conegudes localment com a Mosi-oa-Tunya. La cascada forma part de dos parcs nacionals, el Parc Nacional de Mosi-oa-Tunya a Zàmbia i el Parc Nacional de les Cataractes Victòria a Zimbàbue. Els dos són una de les majors atraccions turístiques de l'Àfrica austral.

 Piscina natural a les cascades Victoria

 

Termes de Saturnia 

Les Termes de Saturnià són un balneari geotèrmic de banyeres naturals i dolls d'aigua calenta amb propietats curatives. Un gran “Spa” natural a l'aire lliure. L'aigua es manté a una temperatura constant de 37 °C. Primer els etruscs i després els romans van utilitzar aquestes termes a l'aire lliure com un lloc de relaxament. Segons el mite, Saturnià es va formar després d'una batalla entre els déus Júpiter i Saturn. De les ferides de la terra causades pels rajos i dards que van llançar van brollar aquestes fonts termals en què s'ha demostrat que tenen propietats medicinals.

Piscina natural Termas de Saturnia


Cascada Kravice

Les cascades de Kravica, gràcies a les seves parets, formen un perfecte jardí vertical replet de gespa, a més d'estar envoltades d'espessa vegetació que dóna vida a l'ambient i ho converteix en un refugi inoblidable per als calorosos estius bosnians. Sota les cascades es formen uns pous on l'aigua es troba bastant calenta i els visitants ho utilitzen de “jacuzzi” natural. Les cascades de Kravica són considerades un oasi en el desert, i són d'aquells llocs fortuïts al que tot viatger ha d'arribar.

 

Piscina natural a les cascades Kravice


 

Taughannock Falls State Park

Situat als afores de Ithaca, Nova York (a la regió de Finger Lakes), Taughannock Falls és una visita obligada per als amants de la naturalesa. Després de només una curta caminada, s'arriba a l'espectacular cascada sobre un penya-segat rocós massiu. Taughannock cau 215 peus cap al riu avall, o sigui que és una cascada més alta que les cataractes del Niàgara. Hi ha altres rutes de senderisme en el parc i el càmping es troba en l'hotel, i es pot visitar el parc durant tot l'any.

Piscina natural Taughannock Falls State Park


Charco Azul

Les Piscines Naturals de “Charco Azul”, estan situades al costat del passeig per als vianants del Melonar, a la província de Santa Cruz de Tenerife. El nom prové de la seva forma i pel color diferent que adquireix l'aigua segons la piscina. En la costa es troben també petit centre turístic del municipi.
El complex es troba en una zona urbanitzada, rocosa i de fort onatge, encara que en les piscines les aigües es mantenen tranquil·les. És un lloc molt concorregut i les piscines tenen vigilància permanent. Compta amb un lloc de la Creu Roja i senyals de perill. Disposa d'un complet equipament, amb restaurants, dutxes, vestuaris, condícies, ombrel·les i hi ha un passeig marítim.
 

Piscina natural Charco Azul


Caldeira Velha

El Monument Natural i Regional de Caldeira Velha es troba a Ribeira Gran, São Miguel, a l'arxipèlag de les Açores. És una reserva important de la biosfera per a la botànica i fauna típica dels boscos de Laurisilva, donada la gran diversitat d'espècies i la gran abundància de falgueres arborescents que habiten aquest monument natural. És un lloc per banyar-se en aigües termals i de magnífiques formacions geològiques. Aquest riu és alimentat per aigües termals d'origen tèrmic que cauen formant cascades amb aigua de color marró a causa de l'abundància de ferro existent en l'aigua.
 

Piscina natural Caldeira Velha
 

Laguna Azul

Situada en una Central Tèrmica a Islàndia, aquesta llacuna és bàsicament un SPA d'aigües termals a l'aire lliure, amb les temperatures que hi ha a Islàndia, dintre de la llacuna blava pots estar a uns 38-40 °C, fins i tot hi ha moments que t'has de moure's perquè pots tenir la sensació de cremar-te.
 

Piscina natural Laguna Azul


Cataractes Erawan

Situades dintre del parc natural d'Erwan Tailàndia, aquesta piscina natural té set nivells i per poder accedir a ells hauràs d'anar per un camí plens d'arbres frondosos. A les cataractes Erwan et trobés immers en la selva tropical. Cada cascada té un nom propi i estan separades entre 150 i 400 metres i en cada cascada es formen llacunes d'aigua.

 

Piscina natural a les cataractes Erawan


Platja de Gulpiyuri 

Gulpiyuri és una petita platja situada al nord de Naves a Astúries. Aquesta platja connecta amb el mar a través d'una caverna subterrània, en la qual podem sentir l'influència que tenen les marees en aquella zona i les seves onades.
 

Piscina natural a la platja de Gulpiyuri


Laguna Dudu

Es tracta d'una petita piscina natural d'aigua dolça situada a la República Dominicana, està envoltada tota ella per unes parets de roques. Es pot saltar des de les parets, ja que no tenen més de 10 metres o pujar i baixar les escales que et porten fins a la piscina. L'entorn que envolta les Laguna de Dudu està tot ple de vegetació, a part al costat de la piscina natural podem visitar una cova plena de rat-penats.

Piscina natural Laguna Dudu


Tat Kuang Si

Tat Kuang Si és un preciós parc natural situat a 25 quilòmetres de la turística Luang Prabang. El gran reclam que té aquest lloc són les cataractes, ja que posseeixen una gran bellesa, però realment tot el lloc que envolta la piscina natural de Tat Kuang Si val la pena.

Piscina natural Tat Kuang Si


Grutal de la poesia

Situada a la regió de Puglia davant la Torre d'Ell Orso, trobem una piscina natural de roques. La Gruta de la Poesía es va formar per l'erosió de l'aigua i de l'aire, aquesta piscina natural cobreix una mica, però es pot anar amb nens, ja que no hi ha cap problema
 

Piscina natural Grutal de la Poesía