La carretera Montcada, tallada al trànsit per reparar-ne el ferm degradat

Les obres consistiran en la reparació dels 11 pous de registre que hi ha entre els carrers Avinyó i Vinyals | Fins al 27 d'agost quedaran modificades les parades de les línies d'autobús 1, 4 i 9

La Torre
10 d'agost del 2015
Actualitzat a la 13:23h
Aquest dilluns, 10 d’agost, comença una actuació per a millorar el ferm de la carretera de Montcada, entre els carrers d’Avinyó i de Vinyals. En aquest tram s’han produït enfonsaments de les tapes dels pous de registre del clavegueram, que han provocat la formació de clots a la via. A més, s’han detectat també diferents zones on l’asfalt de la carretera s’ha degradat. Per tot plegat, es durà a terme una actuació integral de millora en tot el tram afectat. Els treballs comportaran un tall total de trànsit en aquesta part de la carretera de Montcada. 

Les obres consistiran en la reparació dels 11 pous de registre que hi ha entre els carrers Avinyó i Vinyals, i del paviment que els envolta. Paral·lelament, es faran altres petites reparacions d’asfaltat al mateix tram. Els treballs, amb un pressupost de 23.618,27 euros, s’han adjudicat a l’empresa Excavacions Cáceres, SL i es preveu que finalitzin el 27 d’agost. 

Com moltes altres actuacions que es duen a terme aquests dies, les obres de la carretera de Montcada s’han programat a l’agost per tal de minimitzar la incidència del tall de trànsit que comportaran. Els itineraris alternatius seran, en sentit est, pel carrer del Gasòmetre i, en sentit oest, pel de Sant Sebastià.

Transport públic

L’itinerari de les línies 1, 4 i 9 dels autobusos urbans, que normalment circulen per aquest tram, es veurà també afectat. Així, a partir de dilluns i fins el 27 d’agost, segons les previsions, s’anul·larà la parada “Col·legi” en ambdós sentits i la parada “Terrassa Industrial” en sentit est, i s’establiran recorreguts alternatius.
 

Mapa amb les afectacions a les línies d'autobús


Els autobusos de les línies 1 i 4, en sentit oest, circularan amb normalitat fins la parada de Terrassa Industrial. A partir d’allà deixaran la carretera i passaran pels carrers de Baldrich, Navas de Tolosa (on aprofitaran la parada de la línia 9) i Rambleta del Pare Alegre, per a reprendre l’itinerari normal a la plaça del Doré. En sentit contrari, quan arribin a l’estació d’autobusos rodejaran el barri de Segle XX pel mateix itinerari de la línia 8, és a dir, pels carrers de Joan Monpeó i Torras i Bages, aprofitant les seves parades; i finalment tornaran a la carretera de Montcada per la carretera de Rubí. 

Finalment, els autobusos de la línia 9, que només circulen en un sentit, quan arribin a la plaça del Segle XX, en lloc de girar pel carrer d’Avinyó, continuaran recte per Navas de Tolosa per accedir a la Rambleta del Pare Alegre i sortir a la plaça del Doré, on reprendran el recorregut habitual. 

Tant els talls de trànsit com els itineraris alternatius i les modificacions dels transports urbans s’han comunicat al veïnat de la zona i als usuaris habituals.