De Wisconsin a Terrassa per jugar a futbol amb nens en risc de pobresa

L'equip femení River Falls passa una tarda fent activitats i divertint-se amb els nens dels casals d'estiu de Guadalhorce, Can Tusell i Ca N’Anglada | "Al camp tots som iguals encara que no parlem el mateix idioma", diu la jugadora nord-americana Nina Abrahamson

Isaac Meler
07 d'agost del 2015
Actualitzat a les 15:07h
Les jugadores del River Falls de Wisconsin al camp Cruyff Court Xavi Hernández
Les jugadores del River Falls de Wisconsin al camp Cruyff Court Xavi Hernández | Foto: Isaac Meler

Aquest dijous a la tarda va ser un dia d'esplai diferent. "Es seguirà comentant la jugada uns quants dies pel barri", assegurava Anna Rodríguez, monitora de l'Esplai La Fàbrica de Can Tusell.

L'equip de futbol femení de la Universitat de Wisconsin va organitzar un entrenament per a una quarantena de nens d'entre 8 i 15 anys a la pista poliesportiva Cruyff Court Xavi Hernández de l'avinguda Béjar de Terrassa. La trobada intercontinental es va dur a terme amb els casals de l’INSOC Guadalhorce, l'Esplai La Fàbrica de Can Tusell i el Grup de Colònies Ca N’Anglada i va comptar amb la participació de l'alcalde accidental i regidor de Joventut i Lleure Infantil, Noel Duque.

Les activitats al camp van ser diverses. Escalfament jugant a tocar i parar, entrenament tècnic practicant el servei i el control de la pilota, i al final una lligueta per posar en pràctica els coneixements adquirits. I tot plegat en anglès amb accent americà.

Nina Abrahamson, una de les jugadores de l'equip universitari anomenat River Falls, es declarava emocionada de poder "compartir l'amor pel soccer amb gent d'altres parts del món i especialment amb els nens d'aquests esplais". "Al camp tots som iguals encara que no parlem el mateix idioma", manifestava. En el seu cas, el contacte amb infants és habitual. A Wisconsin ensenya a jugar beisbol a nens d'edat similar.

Com va explicar Duque, "la iniciativa va ser de les noies, que estan de viatge de fi de carrera a Catalunya". "Es van posar en contacte amb el club Atlètic Terrassa per fer una activitat amb alguna entitat social i vam aprofitar que estaven en marxa els casals del dispositiu d'emergència", va manifestar l'alcalde accidental, qui també va valorar positivament el contacte amb "persones d'un altre país".

Justament aquest factor era una de les principals intrigues per als menors. "Estan tots a l'expectativa", manifestava Rodríguez. L'entrenament va arribar per sorpresa en el programa d'activitats dels campus, sobretot tractant-se d'un equip femení.

"Els nens ja sabien que el futbol als Estats Units és cosa de noies", va explicar la monitora de l'esplai qui també va agrair la iniciativa. "Són nens de famílies amb pocs recursos, això són les seves vacances i és bo que visquin anècdotes com aquesta que segurament els deixaran un bon record per tota la vida", va declarar.