El Consell Local de Joves de Terrassa s'implicarà en el nou Pla de Joventut

Acord amb l'Ajuntament perquè l'organisme sigui actor protagonista en la redacció de les accions i mesures del futur document | El Consell demana al Consistori disposar d'un local per poder organitzar activitats

La Torre
04 d'agost del 2015
Actualitzat a les 19:11h
El regidor Noel Duque amb representants del Consell
El regidor Noel Duque amb representants del Consell | Foto: A.T.

El regidor de Joventut i Lleure Infantil, Noel Duque, i el Consell Local de Joves de Terrassa han acordat treballar junts en el desenvolupament del nou Pla Local de Joventut, que ha de recollir les línies principals de les polítiques municipals de Joventut per als propers anys.

Duque es va reunir aquest dilluns al vespre amb una representació del Consell encapçalada per la seva presidenta, Patricia Reche, per a tractar diferents temes i establir línies de cooperació. El principal acord de la trobada va ser la implicació del Consell en l'elaboració del nou Pla Local de Joventut 2016-2020, que es començarà a preparar al setembre. A la reunió es va acordar mantenir trobades mensuals per a recollir les aportacions del consell.

El regidor de Joventut ha mostrat la seva satisfacció per la implicació del consell en el nou Pla Local de Joventut: "per marcar les línies necessitem la participació directa del principal interlocutor que tenim, que és el Consell, entre altres plataformes i entitats com ara ATEELL i la Plataforma d'Entitats de Lleure Educatiu Diari de Terrassa", i ha afegit: "volem avançar en la línia de donar protagonisme i responsabilitat als joves. Cal que els joves tinguin un pes específic, que siguin importants i que se'n sentin".

A la reunió també es va parlar del Jove 2015, l'espai de la Festa Major que organitza el consell amb propostes musicals i d'oci encarades al jovent de la ciutat. Els representants del Consell Local de Joves i el regidor van coincidir a fer un balanç molt positiu de l'edició d'enguany, tant des del punt de vista econòmic com en els àmbits de la seguretat i el civisme. En aquest sentit, Duque ha dit que "organitzar un esdeveniment de l'envergadura del Jove no és gens fàcil i el Consell ha demostrat capacitat i responsabilitat".

Finalment, el Consell va demanar la cessió d'un local on poder fer tasques administratives, organitzar activitats o cedir-ne l'ús a les entitats que representa per a que aquestes organitzin activitats puntuals. Noel Duque es va comprometre a estudiar la petició.