Es busca monument per a la plaça de la Bicicleta de Terrassa

L'Ajuntament i Bici Terrassa han obert la convocatòria per escollir una escultura que "identifiqui visualment la plaça"

per La Torre , 5 d'agost de 2015 a les 09:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Placa commemorativa de la plaça de la Bicicleta Foto: Biter


L'Ajuntament de Terrassa i l'Associació Bici Terrassa Club (BiTer) han obert una convocatòria pública per rebre propostes per posar una escultura que identifiqui visualment la plaça de la Bicicleta. Des de BiTer expliquen que es busca un monument "que tradueixi en obra d’art el text que apareix a la placa", és a dir, el caràcter popular, democràtic i sostenible d'aquest vehicle.


El termini per enviar les propostes és fins al proper 30 de setembre de 2015 a l’adreça info@biter.cat en format PDF i han d’incloure: una explicació breu del sentit de l’escultura; la planta, l'alçat i el perfil amb les mides; el pressupost econòmic, i l'estimació temporal de temps de desenvolupament en taller, muntatge i instal·lació.

La Comissió del Nomenclàtor d’Espais Públics de Terrassa, en la seva reunió del passat 27 de gener, va proposar anomenar Plaça de la Bicicleta a l’espai de la rotonda ubicada a la confluència del passeig 22 de Juliol, la carretera de Rellinars i el carrer de Les Lletres, en reconeixement, a partir de la proposta del BiTer, del caràcter popular, democràtic, eficient, saludable i respectuós amb el medi ambient, d’aquest vehicle, amb més de 150 anys d’història. Aquesta proposta va ser aprovada per decret d’alcaldia el 2 de febrer.

 

Participació