El terrassenc Enric Millo, cap de llista del PP per Girona el 27-S

La Torre
01 d'agost del 2015
Actualitzat a les 9:06h
Enric Millo, aquest dilluns a la seu del partit.
Enric Millo, aquest dilluns a la seu del partit. | Bernat Ferrer/Nació Digital.

El vicesecretari d'Acció Política i portaveu del PP, el terrassenc Enric Millo, serà finalment el cap de llista del PP per Girona en les eleccions del 27 de setembre, malgrat que des de la direcció del partit se li havia plantejat la possibilitat de ser el número 3 per Barcelona al costat de Xavier García Albiol i Andrea Levy.

Segons han explicat fonts populars a Europa Press, el també president provincial a Girona ha optat per afrontar el repte d'obtenir representació a la província, un escó al Parlament que les enquestes que maneja el partit assenyalen ara com a difícil.

Tot i que la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i el mateix Albiol havien ofert a Millo anar de 3 per Barcelona -fet que li asseguraria virtualment un escó en el pròxim Parlament-, el portaveu del partit els va comunicar aquest dijous que com a president provincial sentia l'obligació de presentar-se per Girona.

De fet, el partit prepara per a aquest dissabte un acte en algun municipi gironí per presentar el candidat, un acte al qual assistirà el recent nomenat cap de llista per Barcelona Xavier García Albiol.

El mateix Millo ha comentat als seus companys que té la intenció de batallar per obtenir representació en la demarcació, tal com ja va aconseguir en les generals del 2011, quan el PP va obtenir un escó i va acabar amb l'estadística que situava Girona com l'única província a la qual no tenia representació a la cambra baixa.

Llavors, va ser ell qui va liderar la candidatura, tot i que una vegada obtingut l'escó va renunciar a ser a la cambra baixa -va ser substituït per Concepció Veray- per seguir al Parlament al costat d'Alícia Sánchez-Camacho, que ha estat la seva principal valedora en el partit en aquests últims anys.

Millo ha traslladat al partit que se sent fort i amb ganes per assolir l'escó de Girona, un repte que ja va assumir el 2012 -llavors va obtenir dos escons- quan el PP també va sospesar la possibilitat que el dirigent popular es presentés de número 2 per Barcelona fent 'tiquet' electoral amb Camacho.

A falta que en les pròximes setmanes es vagi coneixent la composició de la resta de la llista, ara com ara el PP ja ha decidit els primers dos llocs per Barcelona -Albiol i Levy- i el cap de llista per Girona, mentre que tant a Tarragona com a Lleida s'estudia renovar els candidats respecte al 2012.