El creixement de les Candidatures Alternatives del Vallès

Un article d'opinió de les CAV

La Torre
01 d'agost del 2015
Actualitzat a les 17:14h
A les passades eleccions municipals del mes de maig, les Candidatures Alternatives del Vallès van tenir un augment significatiu de vots que ha possibilitat realitzar un pas endavant. Al Vallès Occidental un total de 14 candidatures d'alternatives i d’unitat popular van acordar presentar-se conjuntament a les eleccions. Aquest acord és el resultat de les coincidències, en alguns casos després de treballar junts des de fa més de deu anys, però en tots els cassos a partir del reconeixement mutu.

Les diferents candidatures (alternatives o d’unitat popular) de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Montcada i Reixach, Palau-solità i Plegamans, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa, van obtenir el passat 24 de maig un total de 45 regidors, 5 consellers comarcals i 1 diputat provincial. Aquest potencial ve avalat per un total de 41.660 vots a tota la comarca.

Aquest pes a la comarca ha permès a quatre assemblees locals de les CAV-CUP assolir el govern de la seva ciutat. A Ripollet, Cerdanyola, Sabadell i Barberà, els representants de les CAV governen la ciutat, sols o amb coalicions, possibilitant poder incidir en el canvi de les politiques existents fins ara. A més, la majoria de candidatures han doblat la seva força municipal constituint-se com a principal oposició o amb una força decisiva pels respectius governs locals.

Des de les CAV pensem que no és casualitat aquest salt qualitatiu. Empesos pels nous vents de canvi en molts municipis de Catalunya, del País Valencià o de les Illes Balears i de la ma de les Candidatures d’Unitat Popular sota la coalició Poble Actiu, les CAV inicien una nova etapa que ha de permetre consolidar a la comarca una nova manera de fer i d’entendre la política basada en la transparència, la participació ciutadana i la reducció de les distàncies entre les institucions i la ciutadania. Ja han passat els moments de ser força anecdòtica o residual. Són temps de decidir i de treballar en totes les institucions per transformar la societat i aconseguir el canvi que cada cop més la ciutadania ens demana.
Candidatures Alternatives del Vallès