Vacarisses aprova nous ajuts per a autònoms i entitats socials

La mesura pretén "fomentar l'emprenedoria" i subvenciona la contractació de persones desocupades

La Torre
02 d'agost del 2015
Ahir al vespre, la Sala de Plens de l’Ajuntament de Vacarisses va acollir la primera sessió ordinària de la legislatura, en què totes les propostes es van aprovar per unanimitat. Una d’aquestes va ser la modificació de les subvencions a empreses i autònoms del municipi que contractin persones desocupades. Les noves bases amplien l’ajut a les entitats sense ànim de lucre i als nous autònoms, per "fomentar l’emprenedoria", tal com va explicar la regidora de Promoció Econòmica, Olga Serra. 

Les persones contractades han d’estar empadronades a Vacarisses i inscrites a l’oficina del SOC i a la borsa de treball municipal. Els contractes han de tenir una durada mínima de 6 mesos i poden ser de mitja jornada (20 hores setmanals) a jornada completa (40 hores setmanals). Queden exclosos de les contractacions els parents fins a segon grau. 

Finalitzen les obres de la caldera de biomassa 

El ple d’ahir també va aprovar la darrera certificació de les obres del projecte Xarxa de calor distribuït amb caldera de biomassa per a edificis i equipaments municipals, adjudicat al juliol de 2014. L’import total de la liquidació ha estat de 295.262,67 euros, que suposen un diferencial de 25.471,36 euros respecte al pressupost original. Aquest augment d’un 9,75% es deu a "la necessitat d’ajustar la prestació a les especificacions mediambientals i d’accessibilitat, aprovades amb posterioritat a l’adjudicació del contracte". 

Suport al Correllengua 2015 

El regidor de Cultura, Festes i Patrimoni, Pere Casas, va presentar una proposta de suport al 
Correllengua 2015, com a "instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització en l’ús social de la llengua catalana arreu del territori i a favor de la seva unitat". D’aquesta manera, el consistori es compromet a "aportar la infraestructura i l’ajuda necessàries per al bon desenvolupament de les activitats programades". 

Sant Joan, Festa Nacional dels Països Catalans 

Una altra de les propostes de la Regidoria de Cultura anava encaminada a declarar la Festa de Sant Joan com a Festa Nacional dels Països Catalans, "atès que és una tradició popular arrelada en una de les tradicions més antigues d’aquests territoris" i que ha sobreviscut "com un valor espiritual en les diverses situacions polítiques i socials, tot superant períodes històrics molt difícils al llarg del temps". 

Festes locals de 2016 

La sessió plenària també va acordar les festes locals de Vacarisses per a l’any vinent. Les dates aprovades són el 24 de març (Dijous Sant) i el 26 de maig (Sant Felip Neri).