Un estudi analitza alternatives jurídiques per gestionar l'aigua

Un informe presenta les diferents alternatives, els drets i deures de la concessionària

La Torre
29 de juliol del 2015
Actualitzat el 30 de juliol a les 8:00h
Mina, Aigües de Terrassa ha fet arribar a l’Ajuntament un primer informe que analitza diferents alternatives sobre els possibles models de gestió de l’aigua i com es poden vehicular cadascun d’ells, tenint en compte el marc que regula l’actual concessió.

L’estudi, elaborat pel despatx Tornos Abogados del catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona Joaquín Tornos, planteja les diferents alternatives possibles i analitza els efectes de cadascuna d’elles per tal de buscar les solucions.

És així com s’arriba a tres possibles escenaris: la concessió a l’empresa preexistent, l’actual concessionària Mina, Aigües de Terrassa per tal que gestioni el servei amb un nou plec de condicions; la gestió municipal del servei que comportaria que l’Ajuntament hauria d’indemnitzar determinats drets i infraestructures de l’actual gestor. I el tercer escenari que contempla la constitució d’una societat d’economia mixta en la que l’Ajuntament i Mina aportarien els drets de la seva titularitat. En el supòsit de la gestió municipal del servei o d’un concurs obert, caldria prèviament l’expropiació dels drets i instal·lacions de Mina, Aigües de Terrassa. En canvi, el mutu acord entre l’Ajuntament i Mina evitaria que el cost de la municipalització repercutís sobre l’Ajuntament i els ciutadans de Terrassa.