L'ACA destina 43.000 euros a mantenir lleres de Terrassa

Les actuacions previstes (riera de Gaià, torrent de Can Sales i torrent Fondo) substitueixen a les inicialment programades (torrents de Bogunyà, Sagrament, Betzuca i la Grípia), que està duent a terme l’Ajuntament

La Torre
29 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:04h
El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat una sèrie de noves actuacions en lleres afectades per les ventades de la passada tardor. Concretament, les noves actuacions proposades, que compten amb un pressupost de 79.000 euros, es duran a terme a les dues capitals del Vallès Occidental, Terrassa i Sabadell.
 
Les actuacions es desenvoluparan, en dues zones: la primera, comprèn els torrents sabadellencs de la Serra (Torre Romeu), Can Mimó i Colobrers, amb un cost total de 36.000 euros i aniran destinades a retirar arbres caiguts, amb l’objectiu de recuperar la capacitat hidràulica dels torrents i evitar danys en cas de registrar-se pluges intenses.
 
La segona, a Terrassa, on s’actuarà a la riera de Gaià i als torrents de Can Sales i Fondo, amb un pressupost 43.000 euros. Aquestes actuacions substitueixen a les que estaven previstes inicialment (i aprovades pel consell d’administració de l’ACA a mitjans del passat mes de març) i que es van desestimar perquè l’Ajuntament de Terrassa va decidir fer-les per la seva banda.
 
L’ACA, després d’analitzar les peticions de l’Ajuntament per afrontar noves necessitats d’actuació, ha decidit actuar en els trams proposats. Les actuacions se centraran en retirar arbres caiguts, amb l’objectiu de recuperar la capacitat hidràulica dels torrents i evitar danys en cas de registrar-se pluges intenses.