Ballart li etziba a Mas que Terrassa mereix pagar dues zones de tren

L'alcalde celebra l'entrada en funcionament de la nova xarxa de metro a la ciutat

J.M.O.
28 de juliol del 2015
Actualitzat a les 22:46h
Santi Vila, Artur Mas i Jordi Ballart
Santi Vila, Artur Mas i Jordi Ballart | Cristóbal Castro

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha posat de relleu la importància de la nova xarxa de metro que entrarà en funcionament la matinada de dimecres: "Es tracta d'una infraestructura local, però amb impacte més enllà de Terrassa, d'aquesta ciutat decidida a seguir lluitant per millorar les comunicacions i per posar-les al servei del benestar i del progrés de les persones, així com també del desenvolupament econòmic”.

L’alcalde ha agraït especialment la col·laboració de tota la gent que ha hagut de fer front a les molèsties inevitables causades per unes obres que han durat dotze anys. "Les persones que amb els seus impostos i el seu esforç fan possibles les inversions i serveis públics, i que seran també els beneficiaris i beneficiàries d'aquesta extraordinària millora en la mobilitat i en la sostenibilitat a Terrassa, al Vallès i també en clau de país”, ha afirmat l'alcalde. En aquest sentit, Jordi Ballart ha reclamat que "es doni una solució justa a la vella reclamació sobre les tarifes de ferrocarril més altes que han de pagar els terrassencs i les terrassenques, sense cap raó objectiva que ho pugui sostenir." Els egarencs sempre retreuen que han de pagar per tres zones de tren mentre Sabadell ho fa només per dues.

Per a Ballart, “aquesta és una gran oportunitat de fer un salt endavant formidable en matèria de comunicacions i desplaçaments a dintre i a fora de la ciutat, en l’arc metropolità i del conjunt del Vallès.”

Terrassa ha celebrat avui l’entrada en funcionament de les tres noves estacions de Ferrocarrils de la Generalitat: Vallparadís Universitat, Terrassa Estació del Nord i Terrassa Nacions Unides, l’obra pública de més envergadura realitzada mai a la ciutat. L’alcalde, Jordi Ballart; el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de FGC, Enric Ticó, han presidit l’acte inaugural.

També hi han assistit el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, i els representants dels grups municipals de l’Ajuntament, a més dels agents socioeconòmics i de diverses entitats ciutadanes. L’Ajuntament ha organitzat festes d'inauguració a les tres noves estacions, amb la participació de diversos grups de cultura popular i tradicional de la ciutat.