El PSC no entén que TeC rebutgi difondre les agendes dels regidors

Els socialistes creuen que Terrassa en Comú "té una doble vara de mesurar perquè demanen que es publiqui l’agenda de l’alcalde"

La Torre
27 de juliol del 2015
Actualitzat a la 13:18h
El grup municipal del PSC a Terrassa va proposar en el Ple del dijous passat que es féssin públiques les agendes de tots els regidors de Terrassa, arran d’una proposta presentada per TEC, en la que es demanava quees s’ampliés la informació de l’agenda l’alcalde i la resta de regidors de l’equip de govern.

El PSC va votar a favor d’aquesta moció i va voler anar més enllà demanant que la mesura s’apliqués a la resta de regidors municipals. Terrassa en Comú hi va votar en contra, motiu pel qual els socialites han declarat que "TEC té una doble vara de mesurar, ja que demanen que es publiqui l’agenda de l’alcalde però es nega a que això mateix s’apliqui a la resta de regidors i regidores".

Els socialistes han lamentat la posició de de Terrassa en Comú "d’obstaculitzar el que suposaria un exercici de plena transparència a l’Ajuntament de Terrassa". Com ja ha manifestat en diverses ocasions l’alcalde, Jordi Ballart, "l’executiu local vol gestionar la ciutat des de la plena transparència i amb honestedat, fent del Consistori una autèntica casa del poble, oberta a la ciutadania i amb una informació clara i accessible".

"L’Alcalde de Terrassa és transparent per convicció i no perquè ho marqui una proposta de resolució o una llei de transparència i així ho ha demostrat reiterades vegades com en la publicació de la seva declaració de patrimoni i activitats", han reiterat els socialistes.

Des del PSC també han criticat que "altres grups fan propostes 'de cara a la galeria', exigint als altres, exercicis de transparència que a l’hora d’aplicar-se a sí mateixos, no volen assumir".

Tot i així, el grup municipal socialista ha afirmat que "no desisteix" i que tornarà a presentar aquesta mateixa proposta en la propera comissió de la transparència de l’Ajuntament. "Fer públiques periòdicament les agendes laborals dels representants polítics és un benefici per a la ciutadania i també per garantir una gestió oberta i transparent", han insistit.