Terrassa s'adhereix a Municipis per la Independència

L'Ajuntament terrassenc aprova unir-se a l'entitat independentista amb els vots d'ERC, CiU, la CUP i set del PSC

per J.M. Oller/I.Meler , 23 de juliol de 2015 a les 21:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ple de l'Ajuntament de Terrassa Foto: Isaac Meler

 

El ple de Terrassa aprova la seva adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència, amb l'abstenció de l'alcalde socialista, Jordi Ballart, i el regidor Alfredo Vega, també del PSC. És la ciutat més gran que se suma a l'AMI. Fins ara, era Reus. La cocapital del Vallès Occidental entra a l'associació amb els vots a favor de Convergència, ERC, CUP i 7 regidors dels 9 del PSC. Terrassa en Comú ha apostat per l'abstenció i Ciutadans i PP pel no.

La gran incògnita de la nit era saber què farien els socialistes. El portaveu del grup municipal del PSC, Amadeu Aguado, ha defensat la posició del seu partit com a "facilitadora d'allò que molts ciutadans de Terrassa volen pel seu país" i ha admès que "darrera dels 8 regidors independentistes hi ha milers de terrassencs independentistes". "No estem dient que Terrassa sigui independentista, estem facilitant que els ciutadans egarencs facin activisme per la seva opció", ha insistit.


El portaveu d'ERC, Isaac Albert, ha defensat que en el Ple d'avui no s'estava votant simplement l'entrada a una associació, sinó que Terrassa passa a ser "un dels principals actors del país a favor d'una ruptura democràtica amb l'Estat". "Terrassa és la quarta ciutat de Catalunya i es posa al servei del que decideixi el poble català", ha afegit.

Marc Grau, portaveu de Terrassa en Comú, ha ofert el seu suport a la proposta d'adhesió perquè "està en joc que l'Ajuntament sigui protagonista en la construcció de la repúbica catalana". Tanmateix, també ha suggerit que "aquest tipus de decisions s'han de prendre amb una consulta ciutadana".    


Per la seva banda, Miquel Sàmper, portaveu del grup municipal de Convergència, ha criticat els discursos contra la independència que intenten "instal·lar la por en les persones" i que cada dia "hi ha més gent d'origen no catalanista que avui és independentista a causa del menyspreu rebut de l'Estat".

Finalment, la regidora de la CUP, Maria Sirvent, ha recordat que l'AMI sorgeix arran de la sentència del Tribunal en contra de l'Estatut l'any 2010 i des d'aleshores fins a 712 municipis s'hi han sumat. "Terrassa ara n'és una més", ha declarat. Sirvent també ha retret l'actitud dels partits contraris a la independència. "Són vostès els qui fomenten l'odi dient als egarencs que han d'escollir entre bons i dolents", ha afirmat, dirigint-se a PP i C's. 

L'aprovació de l'adhesió de Terrassa a l'AMI s'ha produït en un Ple amb un públic nombrós que ha ovacionat el resultat final de les votacions. 
 

Estelades al Raval abans que Terrassa aprovés adherir-se a l'AMI Foto: Cristóbal Castro

 

Participació