Renault aposta pel 'Shift by wire' patentat per Ficosa

La nova generació d'aquest automòbil incorpora un canvi de marxes automàtic sense cable mecànic

La Torre
25 de juliol del 2015
L'última generació de l'icònic Renault Espace incorpora el nou canvi de marxes automàtic 
"Shift by Wire", basat en el concepte de detecció de moviment "Minishifter", que ha estat desenvolupat, produït i patentat per Ficosa, proveïdor global de primer nivell que es dedica a la investigació, desenvolupament, producció i comercialització de sistemes de visió, seguretat, comunicació i eficiència per a l'automoció.

Aquest canvi de marxes "by wire" sorprèn per la seva compacitat, dimensiones reduïdes i lleugeresa -pesa només 0,5 kg, el que suposa una rebaixa en el pes de més del 75% respecte als canvis de marxes automàtics convencionals. Aquestes característiques obren un nou ventall de possibilitats de disseny a l'interior d'automòbil, permetent crear un element que cobra gran protagonisme en el nou Renault Espace: la consola central flotant d'estètica futurista inspirada en el món de l'aviació.

El nou canvi de marxes automàticde la companyia també destaca per les seves característiques tècniques. Gràcies a la tecnologia "Shift by Wire", que funciona mitjançant controls automàtics sense cap connexió mecànica entre la palanca de canvi i la transmissió, proporciona un canvi de marxa sense esforç altament precís. Al seu torn, això permet eliminar l'espai necessari per allotjar les connexions mecàniques.
 

El "Shift by wire" incorporat al Renault Espace