Paula Leitón passa a la història del CN Terrassa

La jugadora del club terrassenc, seleccionada per disputar el Campionat del Món de waterpolo

La Torre
22 de juliol del 2015
Actualitzat a les 17:05h
La waterpolista del CN Terrassa Paula Leitón serà una de les integrants de la selecció espanyola absoluta femenina que disputarà el Campionat del Món, després que la Federació Espanyola de Natació donés a conèixer avui la llista de tretze escollides. Leitón, de només 15 anys, esdevindrà la primera waterpolista de la història del club en competir en un mundial. La competició tindrà lloc a Kazan entre el 26 de juliol i el 7 d’agost.

La jugadora reconeix obertament que no s’ho esperava. “En ser la petita del grup i l’última que m’hi havia incorporat, no m’imaginava estar entre les tretze elegides”. Confessa que afronta l’experiència amb tota la il·lusió del món i amb l’objectiu clar “d’aprendre al costat d’algunes de les millores jugadores del món”.

Per al tècnic Xavi Pérez la presència de la terrassenca en la llista definitiva "suposa una sorpresa fins a cert punt". "La seva progressió és imparable. Ha completat una gran temporada, durant la qual ha guanyat molt protagonisme en l’equip absolut. Té un físic fora de sèrie per aquest esport i, a més, la seva evolució tàctica i tècnica està per sobre de la resta de nenes de la seva edat. S’ho mereix".

L’entrenador local remarca que la convocatòria de la jove terrassenca representa "una satisfacció enorme", ja que l’aposta pel waterpolo femení que ha fet el club “ha donat un gran fruit". Leitón "és la punta de l’iceberg de la tasca de base que han realitzat tots els tècnics de la secció, des del primer fins a l’últim". Pérez recorda que només hi ha un precedent de presència del club en la selecció espanyola absoluta femenina, Raquel Roldán, que va disputar partits de la fase preliminar de la Lliga Mundial l’any 2012.

El combinat entrenat per Miki Oca, actual campió del món, es desplaçarà a Kazan demà dijous i començarà la defensa del títol el diumenge vinent 26 contra Kazakhstan, 10.50 hora local. Espanya, enquadrada en el grup A, s’enfrontarà dimarts 28 contra Nova Zelanda, 20.10 hora local, i completarà la primera fase dijous 30, 13.30 hora local, contra Canadà. Cal aclarir que a Terrassa són quatre hores menys que a la ciutat russa.
 

Paula Leitón es convertirà en la primera waterpolista del Natació en disputar un mundial Foto: CN Terrassa