La procesó al cim de la Mola, el 10 d'agost

Es presenta la nova junta de la Festa de Sant Llorenç

La Torre
27 de juliol del 2015
La Festa de Sant Llorenç, que se celebra cada 10 d’agost al cim de la Mola, té un origen antiquíssim i encara que hi ha qui diu que té més de 300 anys d'història, no hi ha constància escrita d'això. Estroncada durant la Guerra Civil, es va recuperar a principis dels anys quaranta fins a la seva definitiva consolidació, als anys setanta. 

Aquest any, la celebració estrena una nova junta organitzadora. Els seus impulsors fins ara, Antoni Garcia “Pintoret”, Rossendo Font, Elies Soriguera i el desaparegut Antoni Serra han passat el relleu a un nou grup de persones, format per Miquel Talló, Gemma Gimferrer, Quico Closa, Marcel·lí Bosch i Ferran Garcia. “No trencarem la tradició, i la Festa de Sant Llorenç d’aquest agost serà molt semblant a la que s’ha anat celebrant durant els últims 40 anys”, assegura Ferran Garcia.

La festa començarà, com sempre, a les 11 del matí, amb un ofici al Monestir de Sant Llorenç. Just després es cantaran els goigs al sant i s’iniciarà la processó pel cim de la Mola que aquest any duran a terme dones de diversos municipis de la comarca. 

Després de la processó es cantarà “El Virolai” de cara a Montserrat i, per acabar, es repartirà coca i vi dolç entre els assistents.