La reordenació de la cirurgia pediàtrica redueix de 50 a 28 els centres

Mútua Terrassa és un dels vuit centres de complexitat

E.P.
19 de juliol del 2015
Actualitzat el 20 de juliol a les 8:29h

La instrucció del Servei Català de la Salut (CatSalut) per reordenar l'actual sistema de cirurgia pediàtrica de Catalunya reduirà de 50 a 28, gairebé la meitat, els centres en els quals s'oferirà aquest servei.

Segons ha explicat a Europa Press el director de l'Àrea d'Atenció Sanitària del CatSalut, Àlex Guarga, l'objectiu és "un millor grau d'especialització i una qualitat més alta en el servei".

Fins ara hi havia centres que feien menys de 50 intervencions a l'any, que és el mínim que es considera per mantenir una qualitat i experiència mínimes", com per exemple els hospitals Sagrat Cor, Plató i d'Olot.

Amb la reordenació, aquests centres deixaran de fer cirurgia pediàtrica a favor d'altres que fan més de 50 intervencions a l'any: "La reordenació, basada en tres nivells en funció de la complexitat, s'ha fet d'acord amb criteris de proximitat i experiència".

D'aquesta manera, hi haurà 28 centres que faran cirurgia pediàtrica bàsica, vuit de complexitat mitjana i dos d'alta complexitat -una intervenció poc comuna que engloba només 300 tipus dels gairebé 10.000 que hi ha-.

Els vuit centres de complexitat són els barcelonins Vall d'Hebon, Germans Trias i Pujol, Sabadell, Mútua Terrassa, Sabadell i Sant Joan de Déu, a més de l'Arnau de Vilanova de Lleida i el Josep Trueta de Girona.

A més, el Vall d'Hebron i el Sant Joan de Déu seran els únics dos centres que portaran a terme cirurgies pediàtriques d'alta complexitat, "sempre en coordinació amb la resta de centres".