Terrassa es prepara per la gran trobada Gegantera de Catalunya

S'inicia aquest divendres i comptarà amb un centenar d'entitats d'arreu del país

Antonio Méndez
17 de setembre del 2015
Actualitzat a les 9:47h
Aquest divendres i fins diumenge etembre tindrà lloc la trentena edició de la Ciutat Gegantera de Catalunya, on un centenar de colles geganteres d'arreu de Catalunya gaudiran d'aquesta gran festa cultural. Que se celebri a Terrassa enguany és un fet important, ja que coincideix amb el 165è i 65è aniversari dels Gegants de la ciutat.

"És un orgull i una gran responsabilitat per a Terrassa l'organització d'aquest esdeveniment", ha dit l'alcalde Ballart, remarcant la importància de la diada. Per a Terrassa suposarà una gran injecció de turistes de tot Catalunya, motiu econòmic, que juntament amb el cultural, ha estat clau per a que l'Ajuntament s'hagi bolcat en aquesta iniciativa, "mostrant sempre el seu suport", com ha dit l'alcalde.

Per la seva banda, Santi Serrano, president de Geganters de Terrassa, ha afegit que "és un gran orgull ser el punt de mira de tot el país" i que "es tindrà molt en memòria la figura d'Antoni Massagué". 

Quant al programa, com a fets destacats hi haurà:

Dimarts 8 - A les vuit del vespre s'inaugurarà l'exposició d'imatgeria que durarà fins el dia 21 del mateix mes.

Divendres 18 - A les sis de la tarda tindrà lloc la Cercavila d'imatgeria pel centre de la ciutat.

Dissabte 19 - A les deu de la nit es procedirà al llençament del Castell de Focs, que no va ser possible dur a terme a la Festa Major degut a l'alt risc d'incendi.

Diumenge 20 - A les onze del matí, quatre cercaviles diferents desfilaran pels carrers  de Terrassa fins arribar al Parc de Vallparadís.