Cruz pintarà a l'Estartit paisatges submarins

L’egarenc estarà acompanyat per André Laban, membre de l'equip de Jacques-Yves Cousteau | L'acte forma part de la celebració dels 150 anys del naixement de la pintura subaquàtica

La Torre
17 de juliol del 2015
Actualitzat a les 14:42h
576_1437128087capture-20150717-121412
576_1437128087capture-20150717-121412


Des de l’associació ADAIHPS, la qual impulsa el desenvolupament artístic de l’art subaquàtic i la seva recerca històrica, preparen des del 18 al 22 de juliol, a l’Estartit un acte de gran rellevància cultural on s’han convidat als cèlebres artistes subaquàtics més destacats mundialment: Alfons Cruz (Terrassa, 1958) i el francès André Laban, aquest últim ha format part de l’equip de Jacques-Yves Cousteau. 

Els artistes es submergiran en la immensitat del blau mediterrani i pintaran, individualment, sota l’aigua, els paisatges subaquàtics que es presenten essent un acte únic al món. La idea és formular de forma simbòlica el traspàs del testimoni d'aquest gènere pictòric entre el pintor André Laban de 87 anys i l'artista Alfonso Cruz, de 57. L'oli definirà la seva manera d'interpretar, el color, la lluminositat i la perspectiva i així es plasmarà als seus quadres.

Les immersions dels dos artistes estan programades entre els dies: 20, 21 i 22, si les condicions de l’aigua ho permeten. Aquest acte donarà continuació a l’exposició que es realitzarà al Museu Marítim de Barcelona sobre la història de l’art subaquàtic al març del 2016.

Pintor i poeta amb una dilatada carrera artística, Cruz ha participat en 51 exposicions individuals i 64 col·lectives en diversos països: Alemanya, Suècia, Estats Units, Cuba, Mèxic, etc. Convidat a pintar i exposar en diversos esdeveniments internacionals relacionats amb la imatge subaqüàtica (Open Fotosub Illa del Ferro, Simposub a Santiago de Cuba, etc.) i en grans trobades (l'Exposició Universal Expozaragoza, la Fira Internacional de Turisme de l'Havana, etc.), la seva obra ha estat reproduïda a Estats Units mitjançant el sistema Gicleé (que permet fer impressions artístiques des d'una font digitalitzada utilitzant una impressora) i distribuïda internacionalment en edicions limitades. La seva obra s'exposa en museus i col·leccions privades d'Estats Units, Mèxic, Maldives, Cuba, Canadà, Egipte i diversos països europeus. 
 

Imatges espectaculars de l'artista egarenc pintant dins del mar