Ignasi Giménez és el nou president del Consell Comarcal

L'alcalde del PSC de Castellar del Vallés ha aconseguit la presidència de l'ens comarcal gràcies a un acord de govern amb ERC, CiU i Entesa | El nou cap de l'entitat ha obtingut 23 vots a favor dels 38 que s'han emès vàlidament

Nació Digital
17 de juliol del 2015
Actualitzat a les 21:12h
Ignasi Giménez en el moment de prendre possessió del càrrec
Ignasi Giménez en el moment de prendre possessió del càrrec | Isaac Meler

Ignasi Giménez en el moment de prendre possessió del càrrec Foto: Isaac Meler


Ignasi Giménez, alcalde del PSC de Castellar del Vallès, ha estat nomenat president del Consell Comarcal del Vallès Occidental en el Ple de Constitució que ha tingut lloc avui a l'Ajuntament de Terrassa. En la votació, Giménez ha obtingut 23 vots a favor dels 38 que s'han emès vàlidament gràcies a un acord de govern amb ERC, CiU i Entesa. 

Ignasi Giménez és llicenciat en Filosofia i Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va treballar com a periodista a Ràdio Barcelona i a l'Ajuntament de Badia del Vallès. Des de les eleccions de maig del 2007, és l'alcalde de Castellar del Vallès. Entre el 2003 i el 2007 havia estat regidor al mateix Ajuntament. Des de 2011 a 2015 ha estat diputat de la Diputació de Barcelona com a diputat adjunt a la vicepresidència quart. Aquest 2015 ha revalidat l’alcaldia de Castellar a les eleccions municipals.

Del total de 39 consellers i conselleres comarcals, 9 ho són pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), 7 per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), 6 per Convergència i Unió (CiU), 6 per Entesa, 5 per la Candidatura d’unitat popular – Poble Actiu, 4 per Ciutadans i 2 pel Partit Popular (PP).

Dels 39 conselleres i conselleres, només 11 repeteixen respecte al mandat anterior. En aquest mandat corporatiu 2015-2019 es compta amb 7 grups comarcals i entra per primera vegada el grup de Ciutadans.