González: «A Viladecavalls, tenim famílies amb problemes de pobresa»

El PSC proposa crear una Comissió Informativa Especial de Benestar Social i Vulnerabilitat

La Torre
17 de juliol del 2015
El regidor del PSC, Marc González, vol impulsar la creació d’una Comissió Informativa Especial de Benestar Social i Vulnerabilitat a l’Ajuntament de Viladecavalls. Els socialistes portaran aquesta proposta al proper ple municipal ja que, segons ha declarat González: "la intensitat i la duresa de la crisi econòmica viscuda els últims anys ha reduït considerablement la qualitat de vida i les oportunitats de sectors amplis de la nostra població".

El socialista ha explicat que el municipi "té coneguts problemes d’habitatge, vivendes sense gent i gent sense vivenda, i el govern local, encara que no tingui competències no pot inhibir-se d’aquests problemes" i en aquest sentit, ha afegit que "també hi ha problemes de pobresa que es manifesten en dificultats de moltes famílies alhora de satisfer les factures energètiques que els permeti viure amb uns mínims de qualitat de vida".

D’altra banda, el regidor socialista ha informat de "la necessitat d’algunes famílies que no poden garantir una àpat en condicions als seus fills i els ajuts de menjador que es reben des de el consell comarcal són escassos i només són actius durant el curs escolar. Ens trobem famílies que els hi costa fer front a les despeses en transport escolar per poder desplaçar-se cap als centres educatius. Ens trobem persones amb un nivell de dependència reconegut però que no reben cap ajut, perquè el govern de Madrid va retallar les transferències i el govern de la Generalitat no ha prioritzat aquestes despeses".

Davant d’aquests problemes, González ha insistit que el govern ha d’actuar. Per això, el PSC proposarà la creació de una Comissió Informativa Especial "que tracti totes aquestes problemàtiques i desenvolupar polítiques municipals orientades a solucionar aquests problemes". Els socialistes plantegen que la comissió estigui formada per 5 persones, una per cada formació política present al Consistori i presidida per un regidor delegat per l’alcaldia. Per a les decisions d’aquesta comissió els seus membres tindran un vot ponderat segons la representativitat del seu grup polític. Més endavant, ha explicat González: "aquesta proposta es complementarà amb la creació d’un òrgan consultiu amb participació de les entitats i els agents socials de la societat civil sota la denominació de Consell Ciutadà de Benestar Social i Vulnerabilitat per tal que les propostes d’aquestes polítiques siguin consensuades amb un ampli espectre de la població de Viladecavalls".