Les PAH catalanes denuncien l'ús partidista del «Sí que es pot»

Consideren que l'"apropiació" d'aquesta consigna per part de la probable coalició d'ICV, EUiA i Podem respon a un "clar interès electoralista"

Laura Aznar
17 de juliol del 2015
Actualitzat a les 11:50h

Imatge d'arxiu d'una acció de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a Barcelona Foto: Oriol Campuzano


El conjunt de PAH catalanes rebutgen el nom amb què la coalició formada per ICV, EUiA i Podem molt probablement es vol presentar el 27-S: Catalunya, Sí que es Pot. Els nuclis de la plataforma distribuïts per Catalunya ha emès un comunicat conjunt, reivindicant “la consciència col·lectiva, política i apartidista” del moviment, que no està subjecte “al control ni els interessos de cap partit”. En aquest sentit, han denunciat el que consideren com a ús partidista d’un dels símbols més emblemàtics de la PAH, el “Sí que es pot”.
 
Així mateix, els activistes defensen que aquest fet entorpeix la lluita diària de milers de persones i per aquesta raó, diuen, se senten obligats a exigir respecte envers l’apartidisme i la independència de l’organització. “La millor manera d’ajudar a la lluita pel dret a l’habitatge”, han assenyalat en el comunicat, “és recolzar les demandes i no mirar de confondre amb un clar interès electoralista”. 

Per aquesta mateixa raó i després de rebre les queixes de la plataforma, la CUP de Barcelona va decidir retirar un cartell contra els desnonaments que tenia preparat durant la campanya electoral de les municipals, on hi apareixia una imatge de la PAH. El partit també es va disculpar per si algú s'havia sentit molest o utilitzat.