Quatre egarencs a la llista de Podem del 27-S

Javier Casado, Miquel Benítez, Max Piedra i Mari Luz García són els terrassencs que formen part de la candidatura "El canvi a Catalunya", encapçalada per Albano-Dante Fachín

Lluïsa Tarrida
15 de juliol del 2015
Actualitzat el 16 de juliol a les 7:41h
Podem ha viscut aquests darrers dies un procés de primàries internes per definir la configuració de la seva llista de cara a les eleccions del 27 de setembre, que després encara haurà de pactar com queda en cas que la hipotètica candidatura de coalició amb ICV-EUiA i Procés Constituent acabi sent una realitat. En les primàries hi participaven dos candidatures, la liderada per Albano-Dante Fachin, sota el lema "El canvi a Catalunya", i l'alternativa SomCat, així com diversos "podemistes" a títol individual.

Amb un total de 2.435 vots, dels quals 2.402 van ser comptabilitzats com a vàlids, la persona que va rebre més suport va ser Angels Martínez Castells, de l'equip Albano, amb el 42,59% dels vots registrats. Seguidament, hi ha Joan Giner Miguelez (39,68%), Jéssica Albiach (40,97%), Marc Bertomeu (36,59%) i Alba García (40,97%), tots ells també corresponents a la candidatura de Fachin, que es considera ja la guanyadora de les primàries.

En aquestes primàries també hi participaven diversos membres del Cercle de Terrassa. Fins a quatre egarencs han estat sotmesos a escrutini per formar part d'una llista electoral per al 27 de setembre. Max Piedra (667 vots), Maria Luz García (670 vots), Miquel Benítez (690 vots) i Javier Casado (739 vots) són membres de la candidatura de Fachin. Encara per concretar la distribució per províncies, els quatre egarencs tenen números per completar la llista de la jurisdicció per Barcelona.