Paula Leitón preseleccionada pel Campionat del món a Kazan

Si l'egarenca resulta convocada faria història en ser la primer waterpolista del CN Terrassa que disputaria un mundial

La Torre
15 de juliol del 2015
Actualitzat a les 18:26h
L'egarenca Paula Leitón
L'egarenca Paula Leitón | Foto: CNT

L'egarenca Paula Leitón Foto: CNT
 

La waterpolista del CN Terrassa Paula Leitón serà possiblement una de les integrants de la selecció espanyola absoluta femenina que disputarà el Campionat del Món que tindrà lloc a Kazan (Rússia) entre el 24 de juliol i el 9 d’agost. A l'espera de confirmació oficial per part de la Federació, la jugadora egarenca, de només 15 anys, podria esdevenir la primera waterpolista de la història del club en competir en un mundial.

Leitón reconeix obertament que no s’ho esperava. “El seleccionador Miki Oca ens va dir la llista després del torneig de Siracusa, a Itàlia. En ser la petita del grup i l’última que m’hi havia incorporat, no m’imaginava estar entre les tretze escollides”. L’egarenca confessa que afronta l’experiència amb tota la il·lusió del món i amb l’objectiu clar “d’aprendre al costat d’algunes de les millores jugadores del món”, com ara la boia Maica Garcia, amb qui ha establert una relació especial, atès que comparteixen posició. Leitón mira d’assimilar tots els consells que li dóna la waterpolista del Sabadell amb la voluntat de “seguir millorant”.

Per al tècnic Xavi Pérez, que no amaga l’alegria per la notícia, la presència de la terrassenca en la llista definitiva “suposa una sorpresa fins a cert punt”. “La seva progressió és imparable. Ha completat una gran temporada, durant la qual ha guanyat molt protagonisme en l’equip absolut. Té un físic fora de sèrie per aquest esport i, a més, la seva evolució tàctica i tècnica està per sobre de la resta de nenes de la seva edat. S’ho mereix”. Pérez recorda que Leitón té la fortuna d’incorporar-se a un bloc d’èxit, atès que el combinat dirigit per Miki Oca és l’actual subcampió olímpic i campió del món i d’Europa. 

L’entrenador local remarca que la convocatòria de la jove terrassenca representa “una satisfacció enorme”, ja que l’aposta pel waterpolo femení que ha fet el club “ha donat un gran fruit”. Leitón “és la punta de l’iceberg de la tasca de base que han realitzat tots els tècnics de la secció, des del primer fins a l’últim”. Pérez recorda que només hi ha un precedent de presència del club en la selecció espanyola absoluta femenina, Raquel Roldán, que va disputar partits de la fase preliminar de la Lliga Mundial l’any 2012.

Protagonisme creixent

Leitón va entrar en l’òrbita de la selecció absoluta el mes de març, quan va participar en un stage conjunt amb la selecció de Canadà que es va desenvolupar a Madrid. Posteriorment, el mes d’abril, va prendre part en un entrenament previ al matx de la Lliga Mundial que va enfrontar el combinat estatal contra Grècia i, recentment, va estar present en un stage amb Rússia a Madrid.

La jove waterpolista està en disposició de completar una temporada de somni, atès que, el mes de juny, va penjar-se la medalla de plata en els Jocs Europeus de Bakú, en una selecció que comptava amb dues jugadores més del CN Terrassa, Sandra Domene i Anna Roldán.

L’egarenca afrontarà ara la recta final de la preparació per al Mundial de Kazan amb un stage amb Estats Units que es desenvoluparà a Madrid entre el 17 i el 22 de juliol, una concentració que aplegarà només a les tretze jugadores que es desplaçaran a Rússia.