«La noia del tren», best-seller d'aquest estiu

El thriller de Paula Hawkins lidera el rànquing de llibres més venuts a Terrassa

Antonio Méndez
29 de juliol del 2015
Actualitzat el 30 de juliol a les 14:27h

Paula Hawkins, autora de "La noia del tren" Foto: Paula Hawkins


A l'estiu i durant les vacances hi ha moltes estones mortes en les quals cadascú té aficions per a cobrir-les. Una de les més recorrents, no només durant aquests dos mesos, sinó tot l'any, és la lectura. És cert que hi ha gent que llegeix tot l'any, però és ara quan el nombre de lectors es dispara. Des de La Torre ens endinsem en aquest món i amb l'ajuda de les llibreries Cinta i La Casa del Llibre per a assabentar-nos quins són els llibres preferits dels egarencs per aquest estiu.

Vagis a l'establiment que vagis hi ha un títol que s'ha guanyat la part més alta dels aparadors i que és sens dubte el llibre de l'estiu. Es tracta del thriller "La noia del tren", de l'escriptora zimbabuesa Paula Hawkins. 

"La Rachel agafa cada matí el mateix tren. Sap que cada dia s’atura en un semàfor vermell i que des d’allà veurà els jardins del darrere d’una renglera de cases.
En una d’aquestes cases hi viu una parella que la Rachel no pot evitar mirar cada vegada. Fins i tot els ha batejat, com si els conegués: són la Jess i en Jason. A ella li sembla que tenen una vida perfecta. Tant de bo ella pogués ser igual de feliç que ells. Fins que un dia veu una escena que la deixa de pedra. Dura només un minut, perquè el tren de seguida es torna a posar en marxa; però n’hi ha hagut prou. De sobte tot ha canviat. Ara la Rachel té l’oportunitat d’entrar en unes vides que fins a aquest moment només havia mirat de lluny, i no la pensa deixar escapar. S’ha acabat ser només la noia del tren.". Aquest és l'argument del llibre més venut en menys temps en tota la història dels Estats Units.

El top-5 de novel·les més exitoses de l'estiu el completen "L'amant japonès", d'Isabel Allende, un llibre de l'escriptora llatinoamericana d'un estil diferent al que sempre sol emprar; "Destí, La Templanza", de Maria Dueñas, un nou treball de la creadora del famossísim "El temps entre costures"; "El domador de lleons", de Camilla Läckberg, un llibre de misteri que no deixarà indiferent a ningú; i "Algú com tu", de Xavier Bosch, una novel·la que està arrasant des de Sant Jordi. Cal dir que totes aquestes novel·les estan disponibles tant en català com en castellà.

Els lectors que busquen un altre tipus de gènere també poden trobar grans treballs aquest estiu. Un estil que està molt de moda és la poesia contemporània. El top-3 de poesia està format per "Todos mis futuros son contigo" de Marwan (només disponible en llengua castellana); "Casi sin querer" de "Defreds", José Angel Gómez Iglesias, un altre llibre sense traducció al català; i "Herido Diario", llibre del famós raper madrileny Rayden que va tenir gran èxit a Sant Jordi i encara avui segueix a dalt de tot en ventes. 

A més dels d'estils més exitosos de l'estiu, es poden trobar llibres com "Laudato si'", una carta encíclica del Papa Francesc; "L'art de no amargar-se la vida", un llibre d'autoajuda de Rafael Santandreu; o "Gent Tòxica", un altre llibre d'autoajuda de Bernardo Stamateas que ens ajuda a desfer-nos de gent que no ens interessa.

Per últim, els nens no es quedaran sense llegir aquest estiu. "Hachiko" de LLuís Prats, una versió de la coneguda història del gos que esperava al seu amo; "Els bessons Tapper es declaren la guerra", de Geoff Rodkey, una comèdia sobre l'enfrontament de dos germans; i "L'àvia gàngster", una entrega de la seqüència "La increïble història de..." de David Williams; són els tres llibres que tant Cinta com La Casa del Llibre han recomenat als més petits de la casa.

Revistes, còmics i idiomes

Les biblioteques municipals tenen un gran paper a l'hora de l'adquisició de llibres per a llegir a l'estiu. El servei gratuït de préstec i la gran varietat de gèneres per a escollir fan d'aquesta instal·lació l'eina perfecte per a gaudir de la lectura. 

Així, des de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa, ens informen que els documents més sol·licitats són les revistes, els còmics infantils i cursos d'aprenentatge d'idiomes. El primer es tracta d'una lectura ràpida i variada, per tant, abraça un gran nombre de lectors i una gran circulació, ja que es tornen ràpidament i canvien de mans en pocs dies. Els còmics són un clàssic en la lectura infantil, i les sagues de "Bola de Drac" o "Detectiu Conan" segueixen agradant als lectors més petits. Quant a cursos d'aprenentatge d'idiomes, l'estiu és el moment perfecte per a aquella gent que no té temps durant l'any i que vol posar-se al dia amb els temes pendents com ara l'anglès.

Deixant de banda aquests tres tipus de llibres, hi ha egarencs que opten per una lectura més tradicional com és la novel·la. En aquest sentit, "Cincuenta sombras de Grey" segueix amb el seu gran èxit, sent una de les lectures en castellà més demanades; "Amb ulls de nena" d'Encarnació Martorell lidera el rànquing en català, mentre que "Un home que se'n va" de Vicenç Villatoro, és el preferit en l'apartat d'escriptors egarencs.