La Seu d'Egara, de gala pel Festival de música d'orquestra

Melodies del cantautor Lluís Llach, el MusiCàtnia a la tenora i un combinat de música europea seran els protagonistes de les tres nits que l'OCT 48 oferirà enmig d'un marc incomparable

La Torre
15 de juliol del 2015
Actualitzat el 16 de juliol a les 12:18h
Del 17 al 19 de juliol, Terrassa acollirà el III Festival d'Estiu Seu d'Ègara, organitzat per l'Orquestra OCT48. El conjunt Monumental de la Seu d'Ègara és el conjunt arquitectònic més important de la ciutat de Terrassa i una de les joies del romànic català. En aquest marc incomparable és on l'entitat egarenca, juntament amb la regidoria de cultura i el Bisbat de Terrassa, durà a terme un any més el Festival d'Estiu.

Segons els organitzadors, aquest festival vol ser, amb el temps, un marc de referència de la música escrita per a orquestra de corda a la vegada que un punt de trobada cultural en els estius terrassencs i de la comarca. Es tracta doncs d'una setmana intensa del mes de juliol dedicada a la música escrita per a cordes, un Festival únic.

L'objectiu d'aquests tres dies de música ininterrompuda és oferir un programa de divulgació i investigació de la música catalana, interacció i apropament amb el públic i alhora de diversitat estilística en el qual es dóna la oportunitat d'imaginar nous projectes i vetllar pel nostre patrimoni cultural.

Aquest és el programa de concerts d'enguany:

Divendres 17 de Juliol · 22:00 h.
 
MusiCàtinia a la tenora. Un programa dedicat a la difusió de la música de compositors catalans del segle XVIII amb D. Terradellas, C. Baguer i J. Fàbrega i un homenatge a la tenora amb l'estrena de l'obra Sant Magí de Brufaganya, de M. Casellas i la tenora de Jordi Figaró.

Dissabte 18 de Juliol · 22:00 h
 
Un menú musical. Amb un repertori d’obres de totes les èpoques i tendències de la cultura musical europea on triar, l’espectador és qui decideix els plats que se serviran en aquesta vetllada. Tot plegat guiat per la “maitre” Alícia Pérez.

Diumenge 19 de Juliol · 22:00 h.
 
Carles Casas diu Llach. Una gran capacitat comunicativa i una sensibilitat extrema són els dos eixos d’un espectacle musical on les melodies llachianes s’emmotllen al talent de Carles Cases, el seu quintet i l'OCT48. Un dels espectacles més corprenedors i carregats d’expressivitat que poden escoltar-se avui en dia.