Creuers i Sardenya, destins predilectes dels terrassencs

Les principals prioritats de la gent a l'hora d'anar de viatge són el preu i el lloc

Oriol Manrique
23 de juliol del 2015
Actualitzat a la 13:07h
Els creuers s'han convertit en un dels destins més escollits pels terrassencs
Els creuers s'han convertit en un dels destins més escollits pels terrassencs | Foto: TarragonaDiari.cat

És estiu i molts terrassencs marxen de viatge en família, amb la parella, sols, amb amics... Però quins són els destins de moda?

Segons confirmen les agències de viatges, un dels trajectes més escollits aquest any pels egarencs són els creuers pel Mediterrani, encara que "avui en dia molta gent va de creuer al Bàltic i al Nord d'Europa" ha declarat Jordi Adell de B the travel brand. Segons Adell els creuers s'han convertit en el nou destí de moda principalment per a famílies amb nens ja que "és un lloc entretingut per la canalla i resulta atractiu per les famílies nombroses  gràcies a les ofertes que fan abaratir el preu". Encara que estem passant uns anys de crisi, segons el director de B the travel band, la gent segueix viatjant tant o més que els anys passats encara que actualment es miren molt els preus.

Un altre dels destins més encollits és Sardenya, com ens ha explicat Lidia Moreno d'Halcon viatges. Moltes persones estan escollint les illes italianes com a lloc per passar les vacances, encara que "Canàries segueix de moda" ha dit Moreno. Però "també hi ha gent que escull destins més aprop com Menorca", ha declarat Paqui Montenegro de Leyca viatges, "encara que la gent prefereix anar a l'estranger" ha sentenciat.

El perfil dels viatgers

Adell ha destacat que qui s'apunta a marxar de viatge és sobretot matrimonis amb nens i parelles joves. Malgrat això, Montenegro ha recalcat que "actualment qualsevol persona va de viatge, no importa l'edat". En general, segons les agències, no hi ha un perfil determinat de persones que viatgen.

La situació política dels països també és un factor que afecta a l'hora de viatjar. Egipte, un lloc que els anys passats arrossegava molt turisme, a causa dels conflictes socials ha passat a ser un destí poc desitjat i fins hi tot hi ha egarencs que han anul·lat el seu viatge i l'han canviat per un més segur, ens ha confessat Adell. La gent ha canviat Egipte per Perú i Costa Rica "són els llocs adequats per anar amb nens", ha finalitzat.

Pel que fa al termini de dies triats totes les agències consultades han dit que els terrassencs acostumem a estar una mitjana de 8 a 10 dies fora.

Una de les preocupacions principals dels terrassencs són els preus. Però han baixat el cost d'anar de viatge a causa de la crisi? Totes les companyies coincideixen en què els preus es mantenen, no obstant l'oferta ha disminuït. Lidia Moreno ha comentat: "la gent que compra els bitllets al gener o febrer aconsegueix millors preus que aquelles persones que els compren a última hora".