Facegloria, la xarxa social evangèlica on està prohibit malparlar

No es pot publicar sobre homosexualitat, tabac ni alcohol

Redacció
14 de juliol del 2015
Actualitzat a les 8:48h
Facegloria
Facegloria | BBC

Facegloria és una xarxa social del Brasil, creada per un grup evangèlic, i on no està permès malparlar. Des de la seva posada en marxa el mes de juny, ha aconseguit més de 100.000 seguidors. De moment, només està disponible en portuguès, però els seus creadors han confirmat que la faran en altres idiomes i que, fins i tot, tindrà una aplicació per a dispositius mòbils.

Segons Atila Barros, un dels creadors d'aquesta web, a Facebook es veu massa pornografia i violència. Per això, es va decidir crear Facegloria, un lloc on es podrà parlar de Déu i amor, i on podran difondre la seva paraula. Barros també ha recalcat que esperen tenir 10 milions de seguidors en dos anys. 

Tothom pot accedir a la xarxa social, però hi ha uns codis estrictes de comportament. Facegloria compta amb 600 paraules prohibides, no es podrà publicar contingut escrit, en vídeo o fotografia sobre l'homosexualitat, com tampoc està permès publicar sobre temes vinculats al tabac i el consum d'alcohol.  
 

Interfície de Facegloria Foto: konbini


Per poder portar a terme la creació de la pàgina web, Dos Santos, un altre dels creadors, va donar 16.000 dòlars. Els impulsors tenen la intenció de competir amb Facebook i Twitter, i volen ser moralment i tècnicament millors que la xarxa social de Mark Zuckerberg.

La web disposa de 20 persones que diàriament patrullen per controlar que els continguts publicats no siguin inadequats. Amb l'arribada de l'estiu, la pàgina s'ha omplert de fotografies de noies amb biquini, que han estat censurades: "La gent no vol aquestes fotos", ha dit Daiane Santos, una de les voluntàries que treballen a Facegloria.  

Xarxes socials i religió

Facegloria no és l'úunica iniciativa religiosa que ha generat impacte a les xarxes. Ummaland és una web per a musulmans, que acumula des del 2013 uns 330.000 membres. En aquesta pàgina, la dona té una configuració del perfil especial i cada dia es publiquen cites extretes de l'islam.