Arrimadas: «Si Terrassa entra a l'AMI, Ballart haurà pres el pèl als socialistes»

La candidata a la Generalitat per Ciutadans ha advertit a l'alcalde que si "cedeix a la pressió de CiU i s'absté en la moció d'adhesió a l'Associació Municipis per la Independència, no respectarà la pluralitat ideològica i política d'aquesta ciutat" | L'agrupació municipal vol reunir-se amb les entitats i la societat civil per buscar suports i pressionar l'alcalde

Lluïsa Tarrida
13 de juliol del 2015
Actualitzat el 14 de juliol a les 9:14h
Inés Arrimadas amb membres de l'agrupació de C's a Terrassa
Inés Arrimadas amb membres de l'agrupació de C's a Terrassa | Foto: Lluïsa Tarrida

Inés Arrimadas amb membres de l'agrupació de C's a Terrassa Foto: Lluïsa Tarrida


C's Terrassa ha rebut aquest dilluns la visita de la recentment proclamada candidata de Ciutadans a la Generalitat de Catalunya, Inés Arrimadas. El motiu de la trobada, més enllà d'intercanviar opinions sobre la gestió interna del partit, ha estat transmetre a la seva líder el posicionament de l'agrupació municipal cap a l'acord "imminent amb CiU" per part del PSC de Jordi Ballart. Un acord que, apunten, derivarà en "la postura de l'alcalde d'abstenir-se, així com de donar llibertat de vot als seus regidors, en la proposta de resolució sobre que Terrassa s'adhereixi a l'AMI". 

"Volem denunciar l'engany cap a l'electorat socialista que suposaria aquest acord, un acord que representa una altra prova que el PSC només pensa a retenir la cadira", ha criticat Javi González alhora que ha ofert mà estesa "a tots aquells partits, també al PSC, que vulguin sumar-se a les forces constitucionalistes per impedir que Terrassa se sumi a l'Associació de Municipis per la Independència". Més contundent s'ha mostrat Arrimadas que no ha dubtat en afirmar que "un cop més es demostra que els socialistes prefereixen pactar per poder mantenir el poder amb els nacionalistes abans que amb les forces que garantim el respecte cap als valors democràtics" i ha afegit "si aquest acord es formalitza serà una presa de pèl cap als seus votants i una renúncia dels seus principis".

La líder de C's considera que "és molt important que els Ajuntaments treballin per donar resposta a les necessitats de la ciutadania; sumar Terrassa a l'AMI l'únic que farà és ajornar les solucions als problemes dels ciutadans i derivar temps i recursos cap un tema que no és la preocupació majoritària de la societat egarenca, com s'ha pogut veure en el resultat de les recents eleccions municipals". Arrimadas ha sentenciat que si Ballart "cedeix a la pressió de CiU, no respectarà la pluralitat ideològica i política d'aquesta ciutat. Un alcalde ho ha de ser de tots, i no pot donar la raó al separatisme ni fer-li el joc, perquè així menysté una part important de la seva població".

En aquesta mateixa línia, C's Terrassa ha enviat una notificació a les entitats de la ciutat per tal de convocar-les a una reunió en la qual pretén "donar a conèixer el nostre posicionament respecte a l'adhesió a l'AMI, així com contrastar opinions i copsar quines són les inquietuds de la societat civil". Una trobada que hauria de tenir lloc la propera setmana, abans del ple municipal, i amb la qual busquen obtenir prou suport de les associacions egarenques per forçar a Ballart a "canviar d'opinió". "Amb nosaltres, l'independentisme a Terrassa tindrà un problema perquè no pararem de denunciar-ho", ha sentenciat González