La Ginesta de Matadepera descobreix el poble amb codis QR

El projecte consisteix en unir la voluntat de conèixer l’entorn proper amb l’ús de les noves tecnologies

La Torre
11 de juliol del 2015
Els alumnes de quart de primària de l’Escola Ginesta han dut a terme recentment un projecte que porta per títol “Visita matadepera amb QRs” i que consisteix en descobrir 12 carrers i 12 espais singulars del poble, a través d’uns codis QR que s’ubiquen a cadascuna de les localitzacions escollides.

Cadascun d’aquests codis enllaça amb una pàgina web, creada pels mateixos alumnes, amb informació bàsica i històrica sobre aquests indrets. Per tal de situar els codis QR repartits pel municipi, des de l’Arxiu Municipal, s’ha preparat un mapa amb la seva ubicació. Només cal descarregar-se l’aplicació per a mòbils “EDULOC” i buscar “Matadepera”.

El projecte consisteix en unir la voluntat de conèixer l’entorn proper amb l’ús de les noves tecnologies com a eina de treball. Des de l’escola es fa una valoració molt positiva del projecte, sobretot per la implicació, l’entusiasme i la facilitat d’ús de les noves eines que ha demostrat la majoria de l’alumnat. La intenció és que aquesta iniciativa tingui continuïtat en els propers cursos i que es puguin consolidar, així, els coneixements per a treballar de forma transversal les eines TAC.

Aquesta ha estat una iniciativa que s’ha impulsat des de la regidoria d’Ensenyament i que ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, l’Arxiu Municipal i la Brigada d’Obres i Serveis.