Albert: «Estem a l'Ajuntament per fer acció de govern»

El portaveu d'ERC a Terrassa ha recordat que al saló de Plens continua havent-hi dues propostes, la dels socialistes amb 9 regidors i la de Terrassa en Comú i Esquerra amb 10

La Torre
10 de juliol del 2015
Actualitzat a les 16:29h
Els quatre regidors d'ERC en roda de premsa
Els quatre regidors d'ERC en roda de premsa | Isaac Meler

Isaac Albert, portaveu d'ERC a Terrassa, ha declarat que "no estem a l'Ajuntament per fiscalitzar a l'equip de govern, sinó per proposar i, en la mesura del que sigui possible, per governar la ciutat". Segons el líder dels republicans, "el resultat electoral ho fa evident".

Albert ha insistit dient que "en aquests moments al saló de plens continua havent-hi dues propostes, una és la dels socialistes amb 9 regidors i l'altra amb 10 regidors és la de Terrassa en Comú i ERC". "No estem aquí per escoltar i aplaudir des de l'oposició el que fa el govern, el que busquem és un terme mig per poder arribar a pactes i acords", ha remarcat, per criticar que "l'equip de govern contínua actuant com si tingués una majoria estable al darrera".

"Les comissions informatives és la mostra més clara del que està passant", ha explicat Albert, ja que, per "bona voluntat" d'ambdues parts, "l'oposició en presideix dues i l'equip de govern cinc". "Això no és estrany, l'Ajuntament de Barcelona funciona així, són els nous temps", ha conclòs. 

Aquesta situació també es produeix en el cas de les societats municipals. "Si algú es pensa que pot arribar a controlar l'estructura societària d'aquest Ajuntament i a escollir el gerent unilateralment s'equivoca", ha afirmat Albert. En aquest sentit, el líder dels republicans ha explicat que "la majoria la tenen els grups de l'oposició", tot i que ha anunciat intenció de diàleg amb el govern municipal sobre aquesta qüestió.
  
El cartipàs d'ERC

Isaac Albert també ha presentat les funcions dels quatre regidors republicans obtinguts en les passades eleccions municipals. Josep Forn serà membre de la comissió informativa de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat. Carles Caballero, estarà a la de Territori i Sostenibilitat i a la de Transparència, que presidirà quan acabi la presidència rotativa de Terrassa en Comú. 

Carme Labòria, per la seva banda, serà membre de la comissió de Drets Socials i Serveis a les persones, i presidirà la de Societats Municipals. Finalment, el propi Albert s'encarregarà de les comissions informatives de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, i de Serveis Generals i Govern Obert.