La Cambra lliura els diplomes del curs tècnic europeu d'eficiència energètica

Té com a objectiu definir perfils competencials i noves professions sobre l’àmbit del medi ambient

La Torre
14 de juliol del 2015
Actualitzat a les 10:16h
 

Acte de lliurament dels diplomes Foto: CCT
 

Aquest 3 de juliol, la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ha lliurat els diplomes de certificació als alumnes que han participat en el curs tècnic d’Eficiència Energètica que per primera vegada s’ha desenvolupat en el marc del projecte europeu EGREJOB (Euro-Mediterranean Green Jobs).

L’acte, que  va tenir lloc el dia 18 de juny coincidint amb la cerimònia de lliurament dels Premis Cambra 2015, va comptar amb la presència de Gemma Sanz, de l’empresa Metal·lúrgiques Sanz i vocal del Comitè Executiu de la Cambra i Presidenta de la Comissió de Nova Indústria i Sostenibilitat de la institució, i Marta Torrents i Marianella Pereira, secretària general  i responsable de sistemes de gestió de qualitat, respectivament, de la Cambra de Terrassa, que coordinen el projecte Egrejob.

El curs tècnic d’eficiència energètica, que s’ha impartit a la seu de la Cambra del 5 maig al 15 de juny de 2015, ofereix una formació especialitzada en l’eficiència i gestió energètica i proporciona coneixements i eines  orientades a implementar mesures i polítiques en aquest àmbit d’actuació a les empreses. Es tracta del primer curs especialitzat en gestió energètica d’abast europeu que s’ha dissenyat formalment en el marc del projecte europeu EGREJOB, de la qual la Cambra de Terrassa en forma part, i que té com a objectiu definir els perfils competencials i les noves professions que demanda el mercat laboral en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat (green jobs).

Els alumnes que han participat en el curs han culminat amb èxit les sessions tècniques i pràctiques. El curs ha esta conformat per una vessant més tècnica orientada a la formació tant dels  aspectes relacionats amb els àmbits de l’energia i la seva eficiència com en emprenedoria i participació en panells empresarials per conèixer  casos d’èxit en el desenvolupament de projectes, així com un vessant més relacional d’intercanvi d’experiències i trobada amb estudiants d’altres països. En aquest sentit, un grup d’alumnes van fer una estada a Cagliari (Sardenya) i un altre a Sousse (Tunissia).

Networking a Cagliari

Pel que fa a l’estada a Cagliari, els dies 19 i 20 de maig,  va reunir alumnes dels països socis del projecte EGREJOB en una trobada d’intercanvi de  visions sobre  les possibilitats d’ocupació en el sector del green jobs, així com les capacitats que han reunir i desenvolupar els professionals d’aquests àmbits. En el marc d’aquesta trobada, la Cambra de Terrassa va exposar l’estudi que està duent a terme l’entitat per identificar els perfils competencials requerits en l’àmbit de l’economia verda, i concretament en l’eficiència energètica. 

Networking a Sousse 

Pel que fa a l’estada a Sousse (Tunísia), els dies 11 i 12 de juny, que va comptar amb la participació de 40 estudiants dels diferents socis, de Terrassa, de les regions italianes de Sardenya i la Toscana, i de Tunísia, va acollir un taller de formació i una sessió de speed networking, a més a més d’una sessió pràctica de desenvolupament d’un projecte empresarial sota el model de negoci Canvas de gestió estratègica i empresarial. En aquesta estada a Sousse, Ramon Nicolau de l’empresa AECA Grup de Terrassa, va presentar una nova línia de negoci de gestió de residus en el marc del panell empresarial orientat a abordar les  competències necessàries per a la transició energètica, l’eficiència energètica i la valorització de residus. AECA Grup és una empresa d’enginyeria energètica especialitzada en energies renovables, eficiència energètica i tractament d’aigua.

El projecte EGREJOB està liderat pel Departament de Coordinació de Formació, Assessorament i Treball de la regió de Toscana (Itàlia). La resta de socis que hi participen son: el Centre de Formació Internacional de l’Organització Internacional del Treball (ITC-ILO) de Torí (Itàlia), la Associació Nacional de Municipis Italians (CITTALIA) de Roma (Itàlia), la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa (Espanya), la Governatorate de Sousse (Tunísia), l’Agència General de Desenvolupament Regional 
(Tunísia), la Federació de Municipis de l’Alt Chouf (Líban), la Federació de Municipis del Districte de Zgharta (Líban), l’Agencia d’Innovació i Desenvolupament d’Andalusia (Espanya) i l’Agència Regional per al Treball de la regió autònoma de Sardenya (Itàlia). Amb una durada de dos anys, el projecte finalitzarà el desembre de 2015.