Els casals per a infants en situació vulnerable inclouran sopar

L'horari s'amplia per tal que 180 infants, distribuits en els Esplais La Fàbrica, Guadalhorce, Can Palet i Grup Colònies Ca N’Anglada, gaudeixin d’aquest servei del 27 de juliol al 10 de setembre

La Torre
10 de juliol del 2015
Actualitzat a les 11:50h
L’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració de quatre entitats de lleure de la ciutat, ampliarà aquest estiu el dispositiu d’atenció social per a infants en situació vulnerable. Per tercer any consecutiu, aquest dispositiu garantirà que els nenes i nenes de famílies sense recursos puguin cobrir les necessitats alimentàries, a més de rebre atenció socioeducativa, durant el període que va des del tancament dels casals d’estiu convencionals fins l’inici del curs escolar. El servei es desenvoluparà entre el 27 de juliol i el 10 de setembre i donarà cobertura a uns 180 infants. 

La principal novetat d’enguany serà la inclusió d’un berenar-sopar i la consegüent modificació d’horaris. Aquest estiu els casals funcionaran entre les 13 i les 20 h, per tal de cobrir l’horari dels dos àpats. Els casals aniran a càrrec dels Esplais La Fàbrica, Guadalhorce, Can Palet i Grup Colònies Ca N’Anglada. Els dos primers ja havien col·laborat amb l’Ajuntament de Terrassa en aquests casals especials, mentre que els dos últims s’afegeixen enguany als dispositiu. 

L’Ajuntament de Terrassa valora molt positivament la implicació d’aquestes entitats, pel valor afegit que representa el seu coneixement i experiència en el treball amb la infància des de l’educació en valors i perquè faciliten la vinculació dels infants a la xarxa social del territori. 

Targetes-moneder

Paral·lelament als casals, els serveis socials municipals, en col·laboració amb Creu Roja, tornaran a dur a terme el programa de targetes-moneder per a 150 famílies amb nens i nenes en situació vulnerable. Mitjançant aquest programa, les famílies disposen d’una targeta-moneder que els permet fer la compra, alhora que participen en accions de formació en aspectes com l’aprofitament del menjar, l’economia domèstica o la millora dels hàbits alimentaris. 

Finalment, el dispositiu d’atenció social a la infància per al període estival inclou també la dotació de beques per als casals convencionals, és a dir, els que s’estan duent a terme aquest mes de juliol, amb la participació d’uns 1.700 infants i joves detota la ciutat. D’aquests, 510 compten amb una beca per assistir als casals, que en 281 casos inclou el servei de menjador. 

En total, l’Ajuntament de Terrassa té previst destinar aquest estiu al voltant de 230.000€ a l’atenció social a infants en situació vulnerable, entre els casals especials d’agost, les beques dels casals ordinaris i el programa de targetes moneder.