Presó per insults xenòfobs a una caixera de Terrassa

El condemnat es va dedicar entre 2008 i 2009 a entrar a la botiga i vexar la treballadora, segons la sentència judicial, únicament per la seva condició d'immigrant

La Torre
09 de juliol del 2015
Actualitzat el 10 de juliol a les 9:29h
El Jutjat Penal 3 de Terrassa ha condemnat a quatre mesos de presó i a una multa de 900 euros un home per proferir insults xenòfobs contra una caixera d'un supermercat d'origen colombià. La sentència, recollida per Europa Press, considera que aquests insults incorren en un delicte contra la integritat moral, alineant-se amb la tesi de la Fiscalia, i no només d'injúries.

El jutjat veu "plenament acreditada" l'actitud vexatòria, humiliant i menyspreadora cap a l'empleada, que en la seva condició de caixera, havia de suportar expressions per ser immigrant.

Entre d'altres comentaris que recull la sentència, l'home va dir a l'empleada: 'Jo és que odio els immigrants, els agafaria tots, els posaria en un vaixell, els posaria una bomba i els enviaria a prendre per cul'; 'se n'hauria d'anar al seu 'puto' país'.

També va afirmar: 'L'altre dia vaig portar el meu fill de putes, li va tocar una sud-americana de merda i ni per això servia'; 'creus que amb l'atur que hi ha es pot contractar dues porques'; 'jo per la caixa d'aquesta pringada no passo'.

Conclou amb aquests comentaris que l'acusat, "única i exclusivament per la seva condició d'immigrant, va menysprear i va humiliar la senyora, la qual cosa revela una clara manifestació xenòfoba contra la dona i una voluntat clarament vilipendiant".

Això es veu agreujat pel fet que proferia els seus comentaris al supermercat, en presència d'altres persones, per la qual cosa considera que els fets són greus.

Tot i això, el jutjat ha rebaixat la condemna de presó --el fiscal demanava un any de presó-- per un atenuant de dilacions indegudes, ja que els fets es remunten als anys 2008 i 2009, i li ordena que pagui una indemnització de 900 euros a la víctima.