El pla d'acció cultural de Viladecavalls continua avançant

El programa pretén optimitzar, incrementar i ordenar les iniciatives culturals actuals

La Torre
11 de juliol del 2015
El passat 30 de juny va tenir lloc la reunió entre membres de la Coordinadora Acció Cultural de Viladecavalls (CACV) i representants de les diferents formacions polítiques amb representació municipal.

En aquesta trobada es van establir les bases per portar a terme el Pla d'Acció Cultural de Viladecavalls i encabir-hi així totes aquelles persones, entitats i associacions del municipi que estiguin relacionades amb el món de la Cultura, en totes les seves vessants. 

Els objectius del PAC de Viladecavalls no són altres que aportar, des de l’òptica cultural, un seguit de consideracions i propostes que contribueixin a crear una identitat i cohesió social en l’àmbit cultural del municipi.

La realització del Pla d’Acció Cultural és l’oportunitat per elaborar unes línies d’actuació que permetin optimitzar, incrementar i ordenar les iniciatives culturals actuals. 

Alguns dels principals eixos estratègics són: Establir les bases d’unes programacions culturals municipals, enfortir àmbits d’actuació compartits amb els equipaments culturals de referència, difondre el patrimoni cultural de Viladecavalls i la seva memòria històrica, impulsar una xarxa d’equipaments socioculturals o establir noves formes de col·laboració entre les entitats i Ajuntament, entre d’altres

Un cop finalitzada la reunió, els assistents van acordar que el primer pas a realitzar serà la redacció d'un document constitutiu del consell cultural així com una presentació de les característiques del Pla d'Acció Cultural de Viladecavalls.

Aquesta comissió especial del Consell Cultural es reunirà el pròxim 21 de juliol per treballar aquesta proposta conjunta de document. A partir de setembre continuaran les reunions amb les entitats i associacions per seguir donant forma al Pla.