Els casals d'estiu de Terrassa reben 5.000 euros de finançament

La regidoria de Servei de Joventut i Lleure Infantil i la Fundació Mina potencien els esplais

Víctor Martín
09 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:35h
Marià Galí, Noel Duque i organitzadores dels casals d'estiu
Marià Galí, Noel Duque i organitzadores dels casals d'estiu | Víctor Martín
El regidor de Serveis Socials i Joventut de l'Ajuntament de Terrassa, Noel Duque, i el president de la Fundació Mina d'Aigües de Terrassa, Marià Galí, han visitat aquest dijous matí dos esplais d'estiu al CEIP Ramón i Cajal amb motiu del conveni de col·laboració per donar suport econòmic als Casals d'Estiu 2015. Dues de les entitats que han rebut l'ajuda econòmica del conveni, INSOC Guadalhorce i Tu Tries, també s'han trobat presents a l'acte, ja que organitzen els seus casals en aquesta escola terrassenca.

El principal objectiu del conveni és, fonamentalment, la inserció i formació laboral dels monitors. Per això, la Fundació Mina assumeix el 50% del cost total de 35 beques a la formació per a l'obtenció del carnet de monitor en el lleure, i el títol oficial de Certificat de Professionalitat de dinamitzador d'activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil. Tot plegat representa una aportació de 5.000 euros.

La iniciativa també recull el compromís de la Fundació Mina per sufragar la despesa, 2.900 euros dels 5.000 totals, de contractacifó del servei de socorristes, que a més d'incloure el sou del personal, conté el cost del material: roba, material mèdic i desfibril·lador. Així els infants que participin en els casals d'estiu podran gaudir de les piscines de la nostra ciutat amb la màxima seguretat garantida.

Durant l'acte, Marià Galí, ha declarat que "el conveni finalitza l'any 2016, però immediatament expiri, serà renovat per la importància que donen les dues entitats a un bon monitoratge pels casals d'estiu".