Laia Carbonell guanya el 51è Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits

La Torre
12 de juliol del 2015
Carbonell ha guanyat amb l'obra 'Finlàndia'
Carbonell ha guanyat amb l'obra 'Finlàndia' | Foto: Vaive

Recentment s’ha fet públic el veredicte de la 51a edició del Premi de Poesia Amadeu Oller, que premia a joves poetes catalans (menors de 30 anys). L’obra guardonada ha estat "Finlàndia", de Laia Carbonell, nascuda a Barcelona però vinculada a la nostra ciutat. 

El llibre, publicat per Edicions Galerada, nasqué d’una estada de l’autora per terres finlandeses. El recull ofereix, a més, un acompanyament musical per a cada poema. L’autora proposa una cançó que complementa, respon, inspira o, senzillament acompanya, els versos de cada pàgina.

El Premi de Poesia Amadeu Oller per a Poetes Inèdits és un dels més antics que ininterrompudament s'atorguen en llengua catalana i va adreçat als poetes inèdits menors de 30 anys. En les darreres edicions n'ha sortit un grup de poetes que han consolidat la difusió del premi, com Estel Solé (2011), Laia Noguera (2002), Àngels Gregori (2003), Maria Cabrera (2004), Irene Tarrés (2005), Mireia Calafell (2006), David Caño (2007), Anna Ball bona (2008), Marc Rovira (2009) i Sònia Moya (2010) i Carles Morell (1992).

Segons Joan Maluquer, director d'edicions Galerada, aquest guardó és "un bon trampolí per difondre noms nous que després s'obren camí". El jurat del Premi d’aquest any està format per David Castillo (president), Lluïsa Julià, Maria Isabel Pijoan, Antoni Pladevall, Joan Maluquer i Pius Morera (secretari).