El Parc Audiovisual, seleccionat com a bona pràctica en un projecte europeu

Terrassa optarà a participar en intercanvis amb altres ciutats seleccionades

La Torre
08 de juliol del 2015
Actualitzat a les 18:19h
Terrassa i el Parc Audiovisual de Catalunya (PAC) han estat seleccionats per a participar al projecte europeu “Culture for cities and regions”, impulsat en el marc del programa Europa Creativa de la Unió Europea.

El PAC ha estat escollit per a formar part d’un banc de bones pràctiques, que es pot consultar a http://www.cultureforcitiesandregions.eu/.

El parc és un dels 70 casos d’èxit recollits al banc de bones pràctiques, que han estat triats entre candidats de 150 ciutats i regions europees.

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, ha mostrat la seva satisfacció per la inclusió de Terrassa al projecte perquè, ha dit, “constitueix una nova via de projecció exterior de la ciutat, que és precisament un dels eixos destacats de l’acció de govern pel mandat que ara comença”, i ha afegit que “és una bona notícia que Europa reconegui el valor de Terrassa i del PAC com a generadors d’impuls econòmic i de valor afegit per a la societat”. “Culture for cities and regions” està liderat per la xarxa europea Eurocities en col·laboració amb KEA European Affairs i la Xarxa de Regions Europees per a la Recerca i la Innovació (ERRIN, per les seves sigles en anglès), i finançat per la Comissió Europea. L’objectiu del projecte és reconèixer les accions i estratègies dirigides al desenvolupament en l’atractiu local i regional en matèria de qualitat i activitat cultural a tot Europa.

El Parc Audiovisual ha estat reconegut com a pol d’indústria creativa amb capacitat per a ser un gran impulsor econòmic i contribuir a la cohesió i participació ciutadana, en ser un espai que reuneix estudiants, joves professionals i empreses en un àmbit d’espais compartits, enriquint i ampliant el teixit industrial prèviament existent i fent més resistent el territori.

El catàleg de bones pràctiques confeccionat vol ser un recull d’experiències d’èxit realitzades a tota Europa que serveixin de referència i aprenentatge per a projectes futurs d’altres ciutats i regions. En aquest sentit, el projecte “Culture for cities and regions” preveu també un circuit d’intercanvis entre les ciutats seleccionades que es concretarà més endavant.