L'advocacia a Terrassa té nom de dona

ICATER oferirà un punt d'informació a la ciutadania per la celebració del dia de la justícia gratuïta i torn d'ofici

Oriol Manrique
09 de juliol del 2015
Actualitzat el 10 de juliol a les 12:03h
Aquest dimecres el Col·legi d'advocats de Terrassa ha presentat una comparativa entre les dades de l'assistència jurídica a Terrassa entre el 2013 i el 2014. El més destacat ha estat l'augment de la presència de les dones en l'àmbit de la justícia fins al punt de superar el nombre d'homes que exerceixen la professió. Ignasi Puig, degà del Col·legi, ha declarat que "la feminització és inexorable i personalment crec que és bo aquest increment". Puig també ha parlat sobre el treball realitzat, el qual n'ha fet una valoració positiva, i ha comentat que només un 0,88% dels clients han mostrat alguna queixa pel servei rebut. 

Un dels temes esmentats també ha sigut la celebració del dia de la justícia gratuïta i torn d'ofici. El dia 10 de juliol, el col·legi d'advocats de Terrassa muntarà una parada al Raval de Montserrat oberta de deu del matí a dues del migdia en la qual els ciutadans podran fer consultes i assessorar-se sobre la justícia gratuïta i altres aspectes. A més, el Col·legi repartirà gorres, samarretes i pins per promocionar aquesta celebració així com un fulletó sobre la Carta de drets i deures de les persones.

Antoni Oroño, membre de la junta de govern de l'entitat, ha parlat sobre els requisits necessaris per tal de obtenir un servei de justícia gratuït: no superar uns ingressos mensuals de més del doble del SMI i no tenir un patrimoni, sense comptar vivenda i garatge, que superi els 500 euros anuals, tot això per unitat familiar.

Per finalitzar, Puig ha declarat que com cada any faran un homenatge a un advocat per la seva dedicació. Aquest any l'escollit ha estat l'advocat Ignacio Mena Mas, encara que la data d'aquest homenatge encara no està fixada.