El funeral de Juli Soler reuneix 1.000 persones i grans xefs

El Tanatori de Terrassa va acollir aquest dimarts el darrer comiat al copropietari d'El Bulli

E.P.
08 de juliol del 2015
Actualitzat el 09 de juliol a les 9:04h
Ferran Adrià va recordar el seu amic durant la ceremònia
Ferran Adrià va recordar el seu amic durant la ceremònia | Foto: Cristóbal Castro

Ferran Adrià va recordar el seu amic durant la ceremònia Foto: Cristóbal Castro


El Tanatori de Terrassa va acollir aquest dimarts a la tarda el funeral del copropietari del restaurant El Bulli, Juli Soler, que va reunir prop d'un miler de persones, moltes procedents de la restauració. Entre els coneguts hi havia personalitats com els cuiners Ferran Adrià, Juan Mari Arzak, Carme Ruscalleda, Pedro Subijana i Mei Hofmann; i altres de diferents àmbits, com els showmen Carlos Latre i Manel Fuentes.

Adrià va ser un dels que va prendre la paraula al funeral, i va recordar com li va arribar la notícia: "Era la 1 del matí i estava a Sant Sebastià. No vaig dubtar a venir a Barcelona, i van ser sis hores de records meravellosos". El també copropietari d'El Bulli va destacar vivències amb Soler i va detallar que mai no li va demanar res, excepte "una cosa: 'Cuida de la meva família quan no ho sigui".

Abans que el reconegut cuiner va parlar Pancho, fill del mort, que es va emocionar i va causar un sentit aplaudiment, en un acte que va rememorar Soler amb un vídeo d'imatges de tota la seva vida.

Juli Soler, nascut a Terrassa el 1949, va començar a dirigir El Bulli el 1981, i el 1990 es va associar amb Ferran Adrià, amb qui va portar aquest restaurant a l'elit mundial fins que va tancar, el 2011. El 2012 va deixar les seves funcions al capdavant de Bulli Foundation per una malaltia neurodegenerativa, que li va causar la mort aquest dilluns als 66 anys.
 

El Tanatori de Terrassa va quedar petit Foto: Cristóbal Castro

 

El funeral va tenir lloc aquest dimarts Foto: Cristóbal Castro

 

Juli Soler va ser l'impulsor del BulliFoundation Foto: Cristóbal Castro