Inicia el curs per apropar la robòtica a estudiants de Terrassa

La Torre
07 de juliol del 2015
Actualitzat a les 15:42h
Alumnes de cinc centres participen en les jornades formatives
Alumnes de cinc centres participen en les jornades formatives | Foto: A.T.

Alumnes de cinc centres de la ciutat participen en les jornades formatives Foto: A.T.


El Servei d’Universitats de l'Ajuntament de Terrassa, conjuntament amb el Departament d’Enginyeria Electrònica de l’Escola d’Enginyeria de Terrassa, porta a terme l’Aula d’Automatització i Robòtica, adreçada especialment als alumnes de batxillerat tecnològic. Tot i que és la novena edició de l’aula, és la setena edició en què el projecte s’ha ampliat a l’àmbit de la automatització. 

El projecte té com a objectiu general apropar la tecnologia dels àmbits de l'automatització i de la robòtica als estudiants de batxillerat, també ampliat a alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior, amb el projecte d’automatització i robòtica, basat en la placa del controlador Arduino amb dos nivells de formació: 

• Curs d’introducció a la programació bàsica. 
• Curs avançat per als alumnes que ja han treballat amb els equips. Aquest projecte ofereix formació presencial als alumnes així com seguiment del treball de recerca fins la finalització i presentació. 

Les sessions formatives presencials tindran lloc al laboratori de l’Escola d’Enginyeria de Terrassa (carrer de Colom, 1), del 7 al 10 de juliol. Aquestes sessions es portaran a terme en dos grups: nivell inicial de 10 a 13 h i nivell avançat de 15.30 a 18.30 h. 

Hi participen els centres que es relacionen a continuació: 

INS Torre del Palau 
- Inicial: 9 alumnes 

Escola Pia 
- Inicial: 3 alumnes

INS Santa Eulàlia 
- Inicial: 1 alumne 

INS Matadepera 
- Inicial: 2 alumnes 
- Avançat: 9 alumnes 

INS Cavall Bernat 
- Avançat: 3 alumnes 

El passat 13 de maig es va fer la presentació d’aquesta edició al professorat de batxillerat tecnològic dels centres de secundària.