Sociats i Becerra guanyen la Cursa de la Festa Major

Eduard Fernández i Carla Urban s'imposen amb claredat en la categoria infantil | La cursa va batre el rècord de participació amb 1.540 atletes inscrits

La Torre
07 de juliol del 2015
Actualitzat el 09 de juliol a les 9:06h
Corredors durant la sortida
Corredors durant la sortida | Jordi Canyameres

Corredors durant la sortida Foto: Jordi Canyameres

Terrassa ha celebrat una nova edició de la seva Cursa de Festa Major, la 36a. Gran Premi BBVA. Organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la cursa ha tingut un alt grau de participació, tot i la calorosa jornada de dissabte, amb 1.540 corredors.

El primer torn va ser per a la cursa infantil. Els participants van recórrer 1.500 metres per l'habitual traçat, la rambla d'Ègara. Eduard Fernández, en categoria masculina, va ser el guanyador amb un crono de 2:45. En fèmines, la vencedora va ser Carla Urban, amb un temps final de 2:51. 246 corredors, 137 en categoria masculina i 109 femenina van ser les dades de participació d'aquesta cursa.

Posteriorment, va arribar el moment més esperat, la cursa en categoria absoluta amb una participació oficial de 1.253 inscrits, tot un rècord. Tant en categoria femenina com masculina va haver-hi dos clars dominadors de la prova: Just Sociats i Janeth Becerra.

Els participants van recórrer un traçat que tenia sortia i arribada al mateix punt, la plaça Ricard Camí. En homes, Just Sociats, a poc a poc va anar distanciant-se dels seus perseguidors immediats per finalitzar la cursa en solitari marcant un crono de 26:50. El pòdium el van completar Manel Vaca, en segona posició, i Marc Garcia, que va quedar tercer.

En categoria femenina, Janeth Becerra va corroborar la seva etiqueta de favorita. Per segon any consecutiu, l'atleta de l'Slop.cat repeteix la posició més alta del pòdium. Un temps final de 31:44 li va servir per imposar-se a les altres dues classificades, Sandra Sánchez i l'egarenca Carme Ballesteros, respectivament.

Quant a la participació local va ser important, uns 898 atletes, el 71’67%. De la mateixa forma que en edicions anteriors, la cursa de Festa Major és de caire benèfic, en finalitzar la cursa es va fer entrega del xec a "Oncolliga" que va rebre una part de les inscripcions realitzades.