Les entitats més solidàries es donen a conèixer a la Festa Major

Antonio Méndez
06 de juliol del 2015
Actualitzat a les 17:56h
Una de les parades que es van poder veure al parc dels Catalans
Una de les parades que es van poder veure al parc dels Catalans | Ramon Navarro

Una de les parades que es van poder veure al parc dels Catalans Foto: Ramon Navarro


Diumenge va tenir lloc com cada any la Festa Major Solidària. Actuacions musicals de diferents ètnies des del Parc dels Catalans acompanyaven les entitats que van participar en aquest gran esdeveniment. Aquestes organitzacions mostraven diferents projectes molt interessants, tots i cadascun amb la finalitat d'ajudar a la gent de països en vies de desenvolupament, sent Àfrica la gran protagonista, però sense oblidar-nos d'altres llocs desafortunats del món.

Enguany van ser 38 les entitats que es van donar a conèixer a través de la Festa Major de Terrassa. Entre aquestes, trobem l'ONG "Vols-Voluntariat Solidari". Una representant d'aquesta entitat, va explicar a La Torre que a més de la tasca d'ajuda a l'artesania africana tenen un pla de voluntariat, gent que va a Àfrica l'estiu per tal de tenir una experiència solidària internacional. Va afegir que la nostra ciutat compta amb 70 voluntaris, als quals s'ha de sumar els de la resta de delegacions d'aquesta ONG arreu de Catalunya.

Una altra de les entitats que mostrava el seu projecte era "Òptics pel món", una ONG que va nèixer ara fa 20 anys, molt vinculada a Terrassa i que ha participat en la Festa Major Solidària de Terrassa en diverses ocasions. Des de l'entitat afirmen "tot i que en una fira com aquesta els donatius són escassos, el que sí que és important i pel que realment és útil aquesta fira és que trobem gent que vol associar-se. Per tant, aquesta fira ens és essencial per donar-nos a conèixer"

La Torre també va parlar amb un dels representants de l'organització TANU, "Terrassa Ajuda Nens d'Ucraïna", una organització que consisteix en l'ajuda a l'infància desafavorida del país de l'est. Un dels projectes més importants és el programa d'acollida de nens ucraïnesos d'orfanats o de famílies desestructurades. Les famílies que participen en aquest projecte, repartides per tota la província de Barcelona, però amb major presència a Terrassa, paguen part del cost que suposa portar un nen a aquí, ja que les subvencions no són prou grans per a cobrir totes les despeses necessàries.

A part de les ja esmentades, també hi eren present les entitats Fundació Vicenç Ferrer, Fundació Torre del Palau, Vida i Pau, Ayuda Directa, Unión Cultural Latinoamericana, Oberts al Món, Associació Demé, Fundació Ramon Martí Bonet, Sindicalistes Solidaris, Provalores, Alternativa 3, Associació Abarta, Solidaritat tens Nom de Dona, Somriure Humil, INSOC-CEG, Fundació Educació Solidària, Fundació Maria Auxiliadora, COVET, Terrassaharaui, Associació Coordinadora d'Ajuda Unida, Observatori de la Salut Visual, Ass. Catalana de Residents Senegalesos, Associació ALBA, Associació Ocularis, Fundació Worldvision, Església Evangèlica Unida de Terrassa, EDFON, Associació Quirós, Associació Crits dels Nens, Microcrèdits Solidaris per l'Àfrica, Ajuda en Acció, Projecte de cooperació turística amb El Salvador, UPC, Grup de Solidaritat Oscar Romero i Oxfam Intermón.