Perill extrem d'incendis forestals a Terrassa i comarca

Es manté la Prealerta del pla d'emergències

La Torre
06 de juliol del 2015
Actualitzat el 07 de juliol a les 10:03h
Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del pla d’emergències per risc d’incendis forestals INFOCAT a causa de l’elevat risc d’incendi en gairebé una trentena de comarques de Catalunya. Des del Servei d'Emergències de Terrassa han declarat "perill extrem" de risc d'incendi la zona de Terrassa i rodalies.

En concret, les 28 comarques afectades avui dilluns per la Prealerta del Pla INFOCAT són:
 
  • Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
  • Catalunya Central: Anoia, Bages i Solsonès.
  • Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Pla de l'Estany i Selva
  • Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat
  • Terres de l'Ebre: Ribera d'Ebre i Terra Alta
  • Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra i Segrià
  • Alt Pirineu i Aran: Alt Urgell i Pallars Jussà
                             
Les zones on el risc és més gran és tota la franja litoral i prelitoral. La persistència i agreujament de l’onada de calor fa que augmenti la situació de risc i cal ser especialment curosos en les actuacions a les urbanitzacions situades en zona boscosa o prop de zones arbrades de tot el territori per no generar un incendi. 
 
Protecció Civil de la Generalitat demana als ciutadans que evitin qualsevol actuació imprudent que agreugi el risc d’incendi i que alertin amb rapidesa al telèfon d’emergències 112 en cas de detectar una columna de fum indicant el lloc de la manera més exacta possible.
 
El risc d’incendi ha anat augmentant de forma progressiva des de l’inici de l’onada de calor. Les altes temperatures sostingudes, la baixa humitat i l’absència de precipitacions han fet que vagi augmentant el risc.
 
Tots els efectius dels cossos operatius de la Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona, policies locals, a més d’ADF i voluntaris de Protecció Civil de molts municipis es troben en situació de prealerta per la vigilància i avís davant la detecció de qualsevol columna de fum, així com els Bombers de la Generalitat per oferir una resposta contundent i immediata. 
 
Es demana seguir els consells davant el risc d’incendis forestals al Twitter @emergenciescat.