Mor Juli Soler, artífex del Bulli de Ferran Adrià

Soler patia des de feia més de dos anys una malaltia neurodegenerativa

E.P.
06 de juliol del 2015
Actualitzat el 07 de juliol a les 18:26h
A l'esquerra, al costat de Ferran Adrià, l'egarenc Juli Soler
A l'esquerra, al costat de Ferran Adrià, l'egarenc Juli Soler | Europa Press
El soci i director del restaurant el Bulli durant més de 30 anys, l'egarenc Juli Soler, ha mort aquest dilluns a la matinada als 66 anys, segons ha confirmat Ferran Adrià a l'Agència Catalana de Notícies.

Soler patia des de feia més de dos anys una malaltia neurodegenerativa, que el va obligar a abandonar el projecte del BoulliFoundation per centrar-se en la seva recuperació. Els metges van diagnosticar la malaltia a l'octubre del 2012.

El terrassenc va ser qui va fitxar el cuiner Ferran Adrià a principis de la dècada dels 80 fins arribar a convertir El Bulli en el millor restaurant del món. Ambdós van treballar sempre colze a colze i van compartir la direcció executiva del BulliFoundation als seus inicis.

Nascut a Terrassa l’any 1949, amb família a Matadepera i una casa a Els Rourets, Juli Soler havia començat a treballar en el sector de l'hostaleria al costat del seu pare i des dels 13 anys va estar vinculat al món de la restauració, encara que la seva passió pel rock també el va portar després a dirigir algunes discoteques, així com diversos negocis vinculats amb la música, com la botiga de discos del carrer Font Vella “Transformer”.

Va arribar a la cala Montjoi de Roses (Girona) el 1981, quan el restaurant tenia un estrella Michelin. 30 anys més tard El Bulli en va obtenir tres. 

La cerimònia de comiat serà aquest dimarts a les 4 de la tarda al Tanatori de Terrassa.