L'egarenca Clara Anyó guanya el Màster d’Esgrima de Catalunya

El parc de Sant Jordi va acollir les vuit millors tiradores catalanes

La Torre
06 de juliol del 2015
Actualitzat a les 10:40h
Clara Anyó va vèncer a Cristina Raceu a la final
Clara Anyó va vèncer a Cristina Raceu a la final | Foto: CECT

Clara Anyó va vèncer a Cristina Raceu a la final Foto: CECT


Aquest dissabte 4 de Juliol, dins dels actes de la Festa Major de la ciutat, s’ha celebrat a Terrassa una nova edició del Màster d’Esgrima de Catalunya. La cita ha estat organitzada pel Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa, la Federació Catalana d’Esgrima i l’Ajuntament de Terrassa.
 
Aquest cop els organitzadors han apostat per potenciar l’elegància i la plasticitat d’aquest esport disputant l’esdeveniment a un entorn tan estètic i carregat d’història com la Masia Freixa, al Parc de Sant Jordi.
 
El Màster és una competició oficial amb format d’exhibició que agrupa les vuit millors tiradores del rànquing de la Federació Catalana d’Esgrima. Una prova molt selectiva que sol disputar-se en un espai públic concorregut, per tal d’aproximar l’esgrima a la gent, i mirar de despertar l’interès per aquest esport entre el gran públic.
 
A nivell esportiu, Clara Anyó (CECT) ha revalidat el títol que ja va assolir l’any passat, imposant-se a la barcelonina Cristina Raceu (SAM) per 15 tocats a 12. Les dues van fer valer el seu pronòstic de favorites. Les va acompanyar al Podi Patrícia Jimenez (SAM), qui va guanyar a l’assalt pel tercer i quart lloc a la terrassenca Irene Rivera per 15 tocats a 11. Rivera va mostrar-se competitiva en tot moment i va eliminar a quarts a la jove promesa santboiana Emma Fernàndez, però no va poder superar a Anyó a semifinals, i a Jiménez a la final de consolació.
 
Paqui Sánchez i Anna Esteve van completar la representació egarenca a la prova, a qui els va tocar plantar cara a Anyó i Raceu respectivament als primer assalts de quarts de final.