Pòquer de gamma extra dels Minyons de Terrassa

Els Castellers de Terrassa han completat el 7 de 7, el 5 de 7 i el 3 de 7 aixecat per sota

Joan Manel Oller
05 de juliol del 2015
Actualitzat el 06 de juliol a les 7:51h
Setmana intensa per als Minyons
Setmana intensa per als Minyons | Foto: Cristóbal Castro
 

Nou anys després, els Minyons de Terrassa han descarregat el 5 de 9 amb folre Foto: Cristóbal Castro



Apoteosi malva. Han assolit la millor actuació a la Festa Major de Terrassa. Amb un pòquer de gamma extra: 2 de 9 amb folre i manilles; 5 de 9 amb folre; 9 de 8, i pilar de 8 amb folre i manilles.

Nou anys després, els Minyons de Terrassa han descarregat el 5 de 9 amb folre. La defensa de la construcció ha estat èpica. Els del carrer del Teatre han acabat exhausts però l'han fet. Patint, tothom, però el resultat final pagava la pena. S'ha completat perquè no es volia caure. El somni s'ha fet realitat. Els malva no el descarregaven des de 2006, des del 30 d'agost, a Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès. Des de llavors l'havien portat a plaça 11 cops, amb set intents i quatre coronats. Ara, s'ha descarregat, i ha estat el primer cop per la diada de Festa Major.

Després del pilar caminat d'entrada a plaça, els Minyons de Terrassa han descarregat un esplèndid 2 de nou amb folre i manilles al raval de Montserrat, en l'exhibició castellera de Festa Major. La construcció ha pujat força ràpida i, encara que s'ha treballat, en tot moment ha semblat que es podia descarregar. I així ha estat. Els malva l'han clavat.

El tercer castell de gamma extra dels Minyons ha arribat amb el 9 de 8. Tot i que els hi ha calgut una gran suada. No ha estat fàcil. Maco de mides, però s'ha hagut de treballar. És el segon 9 de 8 dels malva enguany. Els egarencs opten per la versió en tres enxanetes.

Per tancar, una cirereta: un pilar de 8 excepcional, ràpid, bonic, aparentement senzill. I quart castell descarregat en una jornada històrica.

En primera ronda, els Castellers de Terrassa han començat ferms i han descarregat a un segur 7 de 7, que els ha fet agafar ànims de cara a noves fites.

En segona tongada, els turquesa han completat sense massa problemes un gran 5 de 7, ràpid i de postal. Un castell "maco" i on s'han aguanta molt bé les mides. 

En tercera, els Castellers de Terrassa han apostat per un castell poc habitual, el 3 de 7 aixecat per sota, que els del carrer Pasteur han estrenat aquesta temporada. És una construcció espectacular que els ha permès tancar una jornada perfecta.